ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Ορφανοτροφείου

πλήθος-κόσμου-στην-εκδήλωση-του-ορφαν-909847

Μέσα σε ένα εύθυμο κλίμα, αλλά και κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η εκδήλωση του Ορφανοτροφείου Βόλου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων έδωσαν το παρών, ενώ τονίστηκε από τους ομιλητές η σημασία του ιδρύματος στην ανατροφή των παιδιών.

«Ευχαριστούμε από καρδιάς τους εκπροσώπους όλων των φορέων της πόλης μας! Όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων μας της ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ ΒΟΛΟΥ και του Ιδρύματος ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ, Βουλευτές και εκπρόσωποι αυτών, εκπρόσωποι του δήμου Βόλου, των σωμάτων ασφαλείας, τον εκπρόσωπο της εκκλησίας μας, λοιπούς φορείς όπως δικηγορικός σύλλογος Βόλου, ΕΟΔ Μαγνησίας, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, o Οργανισμός Λιμένος Βόλου, η Πανελλήνια Φιλανθρωπική Δράση “ΘΑΥΜΑ” εθελοντές πανεπιστημίου Θεσσαλίας, φιλανθρωπικό σωματείο ΘΑΥΜΑ, σύνδεσμο εργαζομένων ΑΓΕΤ, άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και απλοί πολίτες και εθελοντές που παρευρέθηκαν στη ζεστή, αίθουσα του ξενοδοχείου Volos palace !

Η αγάπη και η συγκίνηση θριάμβευσε από όλους μας, ιδιαίτερα από τα αγαπημένα παιδιά μας που παρευρέθηκαν στην όμορφη γιορτή.

Η σύντομη ενημέρωση της κοινωνικής λειτουργού , κας Ελευθερίας Δρογγούλα, καθήλωσε τους καλεσμένους καθώς έδωσε πληροφορίες για το πως μεγαλώνουν αυτά τα υπέροχα παιδιά, έχοντας να αντιμετωπίσουμε εύκολες και δύσκολες ημέρες, γνωστοποίησε ότι το ίδρυμα πλέον έγινε μονάδα προστασίας παιδιού και στόχος είναι η αποκατάσταση των παιδιών σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον με οικογενειακή θαλπωρή. Έχουμε μεταβεί σε διαδικασίες αποϊδρυματοποίησης μέσω του θεσμού της αναδοχής όπου ήδη ένα παιδάκι ετοιμάζεται για την μεγάλη αυτή εξέλιξη.

Από την κυρία Τόνια Γιαννουσά Νταοπούλου, όπου παρουσίασε την εκδήλωση αυτή, έγινε μια σύντομη αναφορά για τους εθελοντές των διοικητικών συμβουλίων όπου από το 2017 ως και σήμερα έχουν μεγάλο ζήλο για τη φροντίδα των παιδιών και φυσικά για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο του προέδρου του ιδρύματος , κου Κώστα Θεοδώρου.

Για τα τόσα χρόνια στήριξης κι αγάπης που προσφέρει στο μεγάλο μας σπίτι, βραβεύσαμε με μια τιμητική πλακέτα τον κύριο Σταύρο Νάκο και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεχίζει το έργο του αείμνηστου πατέρα του, Θανάση Νάκου. Επίσης έπαινο παρέλαβαν και εθελοντές γιατροί , επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, κι άλλοι ιδιώτες για τη συνεχή στήριξη που παρέχουν στα παιδιά μας!

Ένα συγκινητικό βίντεο από την εκπομπή μαμάδες της ΕΡΤ2 έπαιξε στον προτζέκτορα με τον κόσμο να συγκινείται ακούγοντας τα λόγια των ειδικών της δομής μας για το πως μεγαλώνει ένα παιδί και πόση αγάπη μπορεί να πάρει όσο του παρέχεται φροντίδα και στήριξη.

Έπειτα από τις ευχές του προέδρου της Φιλόπτωχου αδελφότητος, κου Λούτσου Παναγιώτη, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ιδρύματος κος Κώστας Θεοδώρου όπου μας συγκίνησε ιδιαίτερα αναφέροντας ότι πήρε μεγάλη δύναμη από την εμπιστοσύνη των συνεργατών του κι έτσι κατάφερε να γυρίσει σελίδα στο ίδρυμα, συνεχίζοντας το έργο και την επιθυμία των δωρητών . Νιώθει ευγνωμοσύνη προς όλους τους πολίτες που αγκαλιάζουν το ίδρυμα και προσφέρουν ότι μπορούν , έδωσε όμως και μια σημαντική υπόσχεση: «περιμένω τη σημαντική βοήθεια των βουλευτών ώστε να μπει το ίδρυμα στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για να κάνω κάτι που έχω μεγάλο χρέος. Να παραδώσω στην τρόφιμο ένα σπίτι που της ανήκει εδώ και χρόνια κατόπιν επιθυμίας μιας 25χρονης κοπέλας που έφυγε από τη ζωή κι έβαλε όρο στη διαθήκη της το σπίτι της να δοθεί στο πρώτο κορίτσι που θα παντρευτεί» ….

Ο πατέρας Κωνσταντίνος Κωστίμπας εκπρόσωπος της εκκλησίας μας, ευλόγησε την πίτα μας η οποία είχε δυο φλουριά! Το ένα έπεσε στον Μανώλη μας ο οποίος θα επιλέξει μόνος του τι θέλει να αγοράσει (δώρο από τον πρόεδρο), και το δεύτερο έπεσε στο κομμάτι εθελοντή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων όπου παρέλαβε ένα όμορφο γούρι, δώρο από την διοίκηση.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον κύριο Νάκο για την παραχώρηση της αίθουσας, ευχαριστούμε θερμά το τμήμα ζαχαροπλαστικής του δημοσίου ΙΕΚ με υπεύθυνη την κυρία Σκούρα Ευσταθία για τα υπέροχα εδέσματα που έφτιαξαν για τους καλεσμένους μας!

Σας θέλουμε δίπλα μας, να μεγαλώσουμε όλοι μαζί αυτά τα αξιολάτρευτα παιδιά! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!!!

Καλή κι ευλογημένη χρονιά σε όλους με αγάπη Θεού!» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου