ΤΟΠΙΚΑ

Υγιής ύπνος στην τρίτη ηλικία

υγιής-ύπνος-στην-τρίτη-ηλικία-909764

Ενημέρωση του ΚΗΦΗ Αγχιάλου

Δράση για τον υγιή ύπνο πραγματοποιήθηκε, χθες, 1 Φεβρουαρίου στη δομή του Κ.Η.Φ.Η Νέας Αγχιάλου (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων)

Ο ύπνος έχει καθοριστική σημασία για την υγεία και τη νοητική μας ευεξία σε κάθε ηλικία. Όταν όμως είναι επαρκής και ποιοτικός στην τρίτη ηλικία, μπορεί ακόμα και να καθυστερήσει την προοδευτική εκφύλιση των νοητικών λειτουργιών.

Ο ύπνος παραμένει σημαντικός σε αυτές τις ηλικίες όπως και στις νεότερες, μέρος μιας υγιούς σωματικής και συναισθηματικής υγείας και δεν πρέπει να παραβλέπουμε τα όποια σημάδια εκφυλισμού του.

Η διαταραχή και η οποιαδήποτε ανωμαλία που δημιουργείται στον ύπνο επηρεάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του φυσιολογικού ύπνου και ειδικότερα τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας και εκδηλώνεται με διάφορα συμπτώματα.

Η στέρηση του ύπνου προκαλεί διαταραχές της προσοχής ,της απόδοσης, της εργασίας και του συναισθήματος στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας με αποτέλεσμα αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκαν ερωτηματολόγια διερεύνησης υγιούς ύπνου με την συμμετοχή και το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων ωφελούμενων της δομής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου