ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση στην έκθεση του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου

παράταση-στην-έκθεση-του-κδαπμεα-βόλο-909729

Παρατείνεται έως τις 28-2-2023 η έκθεση με τίτλο «Αναγραφή» του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το ΚΔΑΠμεΑ Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Outsider Art» και σε συνέχεια των δύο προηγούμενων εκθέσεων «Μη Αναμενόμενη Τέχνη» με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και «Πόλεις στην Πόλη» με το μουσείο της Πόλης, συνεργάζεται αυτή τη φορά με την Εφορία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και διοργανώνει την έκθεση με τίτλο «Αναγραφή».

Η έκθεση περιλαμβάνει κεραμικά έργα των ατόμων με αναπηρία του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου, εμπνευσμένα από τα αρχαία ειδώλια της Νεολιθικής περιόδου και έχει ως στόχο την επικοινωνία τους με τα αντίστοιχα εκθέματα του Μουσείου. Με αφορμή την απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής στα υλικά κατάλοιπα της αρχαιότητας και τη βιωματική προσέγγιση που επιχειρήθηκε στη διάρκεια του εργαστηρίου του ΚΔΑΠμεΑ προέκυψαν σύγχρονα έργα ατόμων με αναπηρία που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο Μουσείο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα και τον χώρο να ακουστεί η «φωνή τους».

Τα ΚΔΑΠμεΑ Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε. και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 και τελικό ανάδοχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου