ΤΟΠΙΚΑ

Σε κλίμα συγκίνησης η κοπή πίτας του Ορφανοτροφείου – Αναδοχή για 11χρονο κοριτσάκι

σε-κλίμα-συγκίνησης-η-κοπή-πίτας-του-ορ-909687

Στη θαλπωρή μίας οικογένειας από τη Λειβαδιά θα βρεθεί η ανήλικη τρόφιμος – Οι προκλήσεις του ιδρύματος για το 2023

Ένα εντεκάχρονο κοριτσάκι που φιλοξενείται στο Ορφανοτροφείο Βόλου σύντομα αναμένεται να βρεθεί στην αγκαλιά μίας οικογένειας από τη Λειβαδιά με τη διαδικασία της αναδοχής.

Την ευχάριστη αυτή και ταυτόχρονα ελπιδοφόρα είδηση έκανε γνωστή στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κοινωνική λειτουργός του ιδρύματος Ελευθερία Δρογούλα, στο περιθώριο της εκδήλωσης κοπής της πίτας, που πραγματοποιήθηκε στο Volos Palace.

Ειρήνη Δρογούλα: Είναι σημαντικό αυτά τα παιδιά να βρεθούν και να μεγαλώσουν σε ένα όμορφο οικογενειακό περιβάλλον

Η εκδήλωση έγινε σε κλίμα συγκίνησης, με τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα να είναι παρόντα, απολαμβάνοντας την αγάπη των εκπροσώπων φορέων και συλλόγων που παραβρέθηκαν, για να εκφράσουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο έργο του Ορφανοτροφείου που φέτος συμπληρώνει 125 χρόνια λειτουργίας και έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο.

Αποτελεί αυτή την περίοδο το «σπίτι» για 16 παιδιά, ενώ με βάση τον νέο νόμο η δομή πλέον που έχει μετατραπεί σε Μονάδα Προστασίας Παιδιών έχει δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 20 παιδιά.

Μέσα από τις αλλαγές που επέβαλλε ο νέος νόμος διοίκηση και εργατικό δυναμικό προσπαθούν να θέσουν τις βάσεις ώστε τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό, να σταθούν στα πόδια τους, να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα σταθερό και ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον μέσα από τη διαδικασία της αναδοχής ή της υιοθεσίας.

«Είναι σημαντικό αυτά τα παιδιά να βρεθούν και να μεγαλώσουν σε ένα όμορφο οικογενειακό περιβάλλον. Αυτός είναι και ο στόχος μας άλλωστε, διότι η ζωή τους μέσα σε μία οικογένεια, συμβάλει ώστε να αποϊδρυματοποιηθούν και να ενταχθούν πιο εύκολα στην κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο βοηθάμε όλα τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν ποια πρέπει να είναι η πορεία τους. Είναι επίσης θετικό ότι αναγνωρίζουν την αγάπη του κόσμου», σημείωσε στην εφημερίδα η κ. Δρογούλα.

Με αφορμή την εκδήλωση η κοινωνική λειτουργός του ιδρύματος άδραξε την ευκαιρία, για να ευχαριστήσει την τοπική κοινωνία για τη στήριξη που παρέχει στο Ορφανοτροφείο. «Ο κόσμος μας αγαπάει και μας συνδράμει και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Πρόκειται για μία βοήθεια καθοριστική που προάγει τον εθελοντισμό και τον αλτρουϊσμό», πρόσθεσε η ίδια.

Στόχος η ένταξη στον Εξωδικαστικό

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε λίγο αργότερα μιλώντας στο κοινό και χαιρετίζοντας την εκδήλωση εκ μέρους της διοίκησης ο πρόεδρος Κώστας Θεοδώρου.

Κώστας Θεοδώρου: Στόχος μας το 2023 είναι η ένταξη του Ιδρύματος στον εξωδικαστικό νόμο

Εκανε ειδική μνεία στη μεγάλη συνεισφορά των εθελοντών και στη βοήθεια που προσφέρει με κάθε τρόπο η τοπική κοινωνία, από τους απλούς πολίτες, μέχρι το πολιτικό προσωπικό, τους συλλόγους και τον επιχειρηματικό κόσμο, ενώ αναφερόμενος στις προκλήσεις του 2023 έθεσε σε προτεραιότητα την ένταξη στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό.

«Ο Βόλος έχει ανοίξει μία μεγάλη αγκαλιά στο Ορφανοτροφείο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας, διότι ο ρόλος τους είναι καθοριστικός.

Στόχος μας το 2023 είναι η ένταξη του Ιδρύματος στον εξωδικαστικό νόμο. Αν δεν μπούμε, θα αντιμετωπίσουμε σοβαρές δυσκολίες στη συνέχεια. Υπήρχαν συσσωρευμένες οφειλές που «κληρονομήσαμε» και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε.

Εξαιτίας της κρίσης όλα τα ιδρύματα έχουν μπει σε μία περιπέτεια. Χρειάζεται πολιτική βούληση για να πάρουμε ανάσα» σημείωσε επίσης ο πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας ότι αν δεν υπήρχε η στήριξη της κοινωνίας, «δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε αυτή την πορεία 125 χρόνων του Ιδρύματος».

Η εκδήλωση συνεχιζόταν μέχρι αργά. Αναμενόταν να ολοκληρωθεί με προβολή βίντεο με εκδηλώσεις που έχουν γίνει στο ίδρυμα, αλλά και τη βράβευση εθελοντών που βρίσκονται ανελλιπώς στο πλευρό των παιδιών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου