ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο δρομολόγιο για το προσβάσιμο λεωφορείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

πρώτο-δρομολόγιο-για-το-προσβάσιμο-λε-90972

Για τη μεταφορά φοιτήτριας με αναπηρία

Το πρώτο του δρομολόγιο έκανε προχθές το προσβάσιμο λεωφορείο που απέκτησε πρόσφατα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης των φοιτητών. Το προσβάσιμο λεωφορείο μετέφερε φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής από το σπίτι της στον Βόλο μέχρι το σχολείο στο οποίο διδάσκει στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης.

Μέχρι και πριν την απόκτηση του λεωφορείου η φοιτήτρια μετακινούνταν με τη βοήθεια συγγενικών της προσώπων. Εθελόντρια της υπηρεσίας «Πρόσβαση» του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, συνόδευσε τη φοιτήτρια.

Πριν από δέκα περίπου ημέρες έγινε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση και τη χρήση του λεωφορείου, που αγοράστηκε με χρήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το λεωφορείο, που περιλαμβάνει δύο θέσεις για αναπηρικό αμαξίδιο και στο οποίο η πρόσβαση γίνεται μέσα από μηχανικό αναβατόριο, αποδόθηκε στην υπηρεσία «Πρόσβαση», τη δομή του ιδρύματος που είναι υπεύθυνη για την υποστήριξη φοιτητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ωστόσο μπορεί να καλύψει ανάγκες μετακίνησης όλων των φοιτητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου