ΤΟΠΙΚΑ

Κρίσεις στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου

κρίσεις-στο-αναισθησιολογικό-τμήμα-τ-909645

Προϊσταμένη η Ελένη Λογοθέτη με απόφαση της Ιατρικής Υπηρεσίας

Υπηρεσιακές κρίσεις στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου, όπου τοποθετείται η Ελένη Λογοθέτη προσωρινή προϊσταμένη, με απόφαση της Ιατρικής Υπηρεσίας του Αχιλλοπούλειου.

Η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Αντιγόνη Καραθάνου μετά από μία εμπεριστατωμένη εισήγηση εισηγήθηκε στη διοίκηση και έγινε αποδεκτή η τοποθέτηση της κ. Λογοθέτη, καθώς πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις.

Για τη θέση της προϊσταμένης αναισθησιολόγου είχαν υποβάλλει αίτηση η Ελένη Λογοθέτη και η Ευαγγελία Χαυτούρα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος του 2021, σε σχέση με την προϋπηρεσία, οι κ.κ. Λογοθέτη και Χαυτούρα έλαβαν τα ίδια μόρια, ωστόσο για το επιστημονικό τους έργο η Ελένη Λογοθέτη συγκέντρωσε 300 μόρια και η Ευαγγελία Χαυτούρα 94 μόρια, ενώ στο σύνολο (εκπαιδευτικό έργο, κλινική εμπειρία, διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες κ.α.) η κ. Λογοθέτη συγκέντρωσε 1. 309 μόρια και η κ. Χαυτούρα 1.164.

Η απόφαση υπογράφηκε χθες από τον διοικητή του Νοσοκομείου Ιωάννη Ντόκο και γνωστοποιήθηκε στις άμεσα ενδιαφερόμενες.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση προκάλεσε τη δυσφορία του προέδρου της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ν. Μαγνησίας Νίκου Χαυτούρα, ο οποίος φέρεται να ενημέρωσε τον κ. Ντόκο ότι η αδερφή του και μέλος του συλλόγου της ΕΙΝΚΥΜ προσανατολίζεται να προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου αντέκρουσε τα όσα φέρεται να είπε ο κ. Χαυτούρας και κατέστησε σαφές ότι η επιλογή έγινε με βάση συγκεκριμένη αξιολόγηση της Ιατρικής Υπηρεσίας και σύμφωνα με τόσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου