ΤΟΠΙΚΑ

Ανταπάντηση του Εργατικού Κέντρου στον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

ανταπάντηση-του-εργατικού-κέντρου-στ-90958

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Με σημερινή ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου ανταπαντάται χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Η ανταπάντηση του Ε.Κ.Β.: «Δεν απορούμε, που η ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλήφθηκε, ούτε τώρα, τη σημειολογική φαιδρότητα της αμετροεπούς της πολιτικής δήλωσης. Θα ήταν παράδοξο, άλλωστε, εάν συνέβαινε το αντίθετο∙ εάν, δηλαδή, είχε όντως επίγνωση σε ποιούς ακριβώς απηύθυνε τις συστάσεις της.

Και ναι, μεν, ορθώς ομολογεί ότι δεν είχε κατά νού της το ΕΚΒ, όταν «εξήγειρε αγωνιστικώς» τους εργαζόμενους-θύματα των νομοθετικού «κορωνοϊού» του κ. Μητσοτάκη. Και τούτο, γιατί την διοίκηση τού Εργατικού Κέντρου είναι προφανές πως την ανέδειξαν αυτοδύναμη, στο τελευταίο Συνέδριο, εργαζόμενοι «κατενθουσιασμένοι» από την τετραετή κυβερνητική πολιτική του κ. Τσίπρα!

Συνιστά ύβρι, ωστόσο, ένας πολιτικός φορέας, εργατοκτόνος και μνημονιόθρεφτος, να επιλέγει μιά τέτοια Ημέρα Σύμβολο των αγώνων, για να εξεμέσει όλη του την υποκρισία!

Αξιολύπητη και η υπερασπιστική του «γονυκλισία» στο ΠΑΜΕ! Τά ΄χει κι’ αυτά τα ευτράπελα η πολυχρησία του σάλιου! Πιο αξιοθρήνητη, όμως, είναι η παραληρηματική και παραισθητική ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τις εμβληματικές αξίες της Αριστεράς! Μιά τέτοια, άραγε, να είναι και η νωπή ακόμα υπογραφή του στο 3ο μνημόνιο, πλάϊ σ’ εκείνη του Σόϊμπλε;

Ας είναι. Χαιρόμαστε που, έστω και με τον τρόπο αυτό, δώσαμε στον ΣΥΡΙΖΑ την επικοινωνιακή ευκαιρία να ξεφύγει για λίγο από τη μίζερη κομματική του εσωστρέφεια και να αισθανθεί πως… έχει και αυτός φωνή! Φιλικά, όμως, τον συμβουλεύουμε, αντί να προβοκάρει στον λόγο του, να συναισθανθεί, επιτέλους, ότι τη μάχη του με τον διάδοχο, επανακάμψαντα νεοφιλελεύθερο ολετήρα του κ. Μητσοτάκη, την έχασε όχι στο αγωνιστικό ρίνγκ, αλλά στα (μνημονιακά) σημεία! Πετυχαίνοντας, έτσι, το (παγκοσμίως, ίσως) αδιανόητο: να καταστεί ο ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό ιμιτασιόν αριστερό και νεοφιλελεύθερο κόμμα, μαζί! Με δέος, υποκλινόμαστε!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου