ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρική η κοπή της πίτας των Φίλων Ιστορικού Οχήματος στον Βόλο

πανηγυρική-η-κοπή-της-πίτας-των-φίλων-ι-909479

Γιορτή του μηχανοκίνητου Αθλητισμού με εκπροσώπους όλων των Λεσχών

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με την παρουσία δεκάδων μελών από τη Μαγνησία και γειτονικούς νομούς, αλλά και εκπροσώπων όλων των Λεσχών από την πόλη του Βόλου , οι «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος», με έδρα το Βόλο, έκοψαν την πρώτη τους πρωτοχρονιάτικη πίτα, στο Valis Resort της Αγριάς, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, αφού η ίδρυση του σημαντικού αυτού Φορέα, στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης, έγινε τον περασμένο χρόνο.

ΦΙΟ-Ένας Φορέας –πρότυπο για την Κλασσική Αυτοκίνηση

Ο Πρόεδρος της ΦΙΟ κ. Κώστας Καρακατσάνης, υποδεχόμενος τα μέλη της Λέσχης και τους εκπροσώπους των Λεσχών, αφού ευχήθηκε το καλύτερο για τη Νέα χρονιά 2023, παρουσίασε τους σκοπούς και τις προτεραιότητες που θέτει ο νέος Φορέας μακροπρόθεσμα και τον ρόλο που καλείται να παίξει στο χώρο του κλασσικού οχήματος πανελλαδικά.

«Η νέα Λέσχη «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος», αποτελεί τη συνέχεια και τη μετεξέλιξη της ιστορικής ΛΕΚΟΒ, ανήκει στην ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, συγκέντρωσε όλα τα παλαιά μέλη της ΛΕΚΟΒ και προγραμματίζει δράσεις που αναδεικνύουν την ιστορία της αυτοκίνησης του ανθρώπου και της εξέλιξης της τεχνολογίας, στο χώρο των οχημάτων. Η ΦΙΟ αγκαλιάζει όλους ,ανεξαίρετα, τους κατόχους και φίλους κλασσικών οχημάτων από όλη τη Μαγνησία και την Ελλάδα, ενώ στον άμεσο σχεδιασμό της είναι η διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, αναπτυξιακού χαρακτήρα, που θα αναδείξουν τη Θεσσαλία και την Ελλάδα, ως έναν μαγικό προορισμό, για το θαυμάσιο περιβάλλον, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, τον μοναδικό πολιτισμό της, την ιστορία, τη γαστρονομία, τα αξιοθέατα , μα πιο πολύ για τους θαυμάσιους και φιλόξενους κατοίκους της, μιας χώρας της προόδου, της ανάπτυξης, της ευημερίας και του μοναδικού περιβάλλοντος και των μαγικών προορισμών, μιας χώρας που αξίζει να ζεις όλο το χρόνο. Επίσης, μέσα από τις πρωτοβουλίες της η Φ.Ι.Ο., θέλει να συμβάλλει θετικά στη διάσωση των κλασσικών οχημάτων, που αποτελούν την ιστορία της τεχνολογίας και της εξέλιξης στη μετακίνηση του ανθρώπου, να διαμορφώσει με τις παρεμβάσεις της ένα υγιές πεδίο στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα, αλλά και να υλοποιήσει δράσεις με έντονο κοινωνικό πρόσημο, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε μείζονα θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες (δημόσια υγεία, περιβάλλον, καταπολέμηση της φτώχειας, στήριξη ευπαθών ομάδων κ.ά.)» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΦΙΟ.

Διαφήμιση για την Θεσσαλία και την Ελλάδα οι δράσεις της ΦΙΟ

Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος της ΦΙΟ κ. Τζαννέτος Παπαγεωργίου , , παρουσίασε τις μέχρι σήμερα δράσεις του Φορέα, τους λίγους μήνες λειτουργίας του , με πιο σημαντικές τη διοργάνωση ,για πρώτη φορά στην Ελλάδα, του παγκόσμιου θεσμού Distinguished Gentlemen’s Drive, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της πρόληψης του καρκίνου του προστάτη στον άνδρα, την έκθεση οχημάτων στην παραλία του Βόλου (24-25/9/2022) και την οχηματοδρομία στις λίμνες Ζερέλια στον Αλμυρό (20/11/2022), εκδηλώσεις που είχαν εξαιρετική επιτυχία και πολλές συμμετοχές.

Σε ότι αφορά τις δράσεις για το 2023 αναφέρθηκε στη διοργάνωση σεμιναρίων για τη διοργάνωση ή συμμετοχή σε Concourse De Elegance και σε αγώνες Regularity , οχηματοδρομία στο χωριό Λαύκο Πηλίου και επίσκεψη στο Μουσείο Ραδιοφώνου, κυνήγι θησαυρού στο Βελεστίνο και στα Κανάλια, τη διοργάνωση στις 24-25/6/2023 του 6ου Ιστορικού Ράλλυ Πηλίου, οχηματοδρομία και έκθεση κλασσικών οχημάτων στη Λίμνη Πλαστήρα με γευσιγνωσία, τη διοργάνωση για την Ελλάδα του 2ου Distinguished Gentlemen’s Drive, οχηματοδρομίες στην Καλαμπάκα-επίσκεψη στο Αγροτικό Μουσείο Ιτέας, Σπήλαιο Θεόπετρας και Μετέωρα, όπως επίσης στο Λιτόχωρο με επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου.

Επίσης, παρουσίασε τα Μέλη του ΔΣ , όπως , επίσης και τη σύνθεση των Επιτροπών που εργάζονται για τη ΦΙΟ: Τεχνική, εκδηλώσεων, Δημοσίων Σχέσεων, νομικών θεμάτων, Μουσείου και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και σε κλίμα συγκίνησης, προβάλλονταν στιγμιότυπα από τις μεγάλες διοργανώσεις της ΛΕΚΟΒ, όπως των πέντε (5) πρώτων Ιστορικών Ράλλυ Πηλίου, αλλά και άλλων γεγονότων της κλασσικής αυτοκίνησης, που, επί δεκαετίες, έγραψαν μια λαμπρή ιστορία για το Βόλο και την Ελλάδα, που επιμελήθηκε ο Αντιπρόεδρος κ. Τζαννέτος Παπαγεωργίου, ο οποίος διατηρεί ένα τεράστιο και σπάνιο αρχείο, που αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό συνολικά .

Παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στην εκδήλωση της ΦΙΟ ήταν όλοι οι εκπρόσωποι των Λεσχών του Βόλου και συγκεκριμένα :από τον Όμιλο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας- ΟΜΑΘ ο Πρόεδρος κ. Τσιτσιγιάννης Αθαν. , από την Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου- ΛΑΒ ο Πρόεδρος κ. Μπέτας Γεώργιος και ο Αντιπρόεδρος κ. Μόρας Αθαν. ( Περιφ. Σύμβουλος και Εντετ. Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Περιφ. Θεσσαλίας) , από την Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου -ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β. η πρόεδρος κ. Μαρία Ζωγράφου και το Vespa Club ο πρόεδρος κ. Σκούφος Αδάμ.

Η ΦΙΟ τιμά την ιστορία της ΛΕΚΟΒ

Στην εκδήλωση της ΦΙΟ τιμήθηκαν οι πρόεδροι της ιστορικής ΛΕΚΟΒ κ.κ. Απόστολος Παπαγεωργίου και Τέλης Δουλόπουλος, που αποτελούν, άλλωστε και τα πρώτα ιδρυτικά Μέλη της νέας Λέσχης ΦΙΟ, οι οποίοι συγκινημένοι ευχαρίστησαν για τη μεγάλη τιμή και αναγνώριση που γίνεται στο πρόσωπό τους και τόνισαν ότι είναι στρατευμένοι στον κοινό σκοπό και ότι ο Βόλος, όλα αυτά τα χρόνια έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα, αφού διοργάνωσε εμβληματικές εκδηλώσεις και συνεργάστηκε με πολλές άλλες Λέσχες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ρόλος ο οποίος θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί με το νέο και πολλά υποσχόμενο ΔΣ, κάνοντας ήδη, τη ΦΙΟ, γνωστή, σε όλη την Ελλάδα .

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου