ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση παραπομπής για τον 69χρονο που μαχαίρωσε τον δίδυμο αδερφό του

πρόταση-παραπομπής-για-τον-69χρονο-που-μ-90949

Εισαγγελέας προτείνει τη δίκη του σε Κακουργιοδικείο για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Παραπομπή σε δίκη σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) για απόπειρα ανθρωποκτονίας, που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία πρότεινε η Εισαγγελία Βόλου για τον 69χρονο, που επιτέθηκε στον δίδυμο αδελφό του με μαχαίρι και τον τραυμάτισε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Νοεμβρίου στον Ριζόμυλο, αναστατώνοντας την τοπική κοινωνία. Ο παθών διακομίστηκε τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου μετά το επεισόδιο. Εφερε τουλάχιστον δύο τραύματα στην κοιλιακή χώρα και οι γιατροί για να τα αντιμετωπίσουν τον υπέβαλαν σε χειρουργική επέμβαση.

Ο δράστης μετά την απολογία στον ανακριτή Βόλου είχε προφυλακιστεί. Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει κακό, ισχυριζόμενος ότι επιτέθηκε με μαχαίρι από θέση άμυνας.

Οπως φέρεται να υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, ο αδερφός του τον άρπαξε από τον λαιμό ενώ τσακώνονταν για ασήμαντη αφορμή. Στη συνέχεια τα δύο αδέρφια πάλευαν να πιάσουν το μαχαίρι από την κουζίνα.

Τελικά, το άρπαξε πρώτος ο δράστης και όπως υποστηρίζει χωρίς να καταλάβει πώς το έμπηξε στον αδερφό του.

Οι δίδυμοι αδερφοί διέμεναν μαζί στο πατρικό τους σπίτι που είναι στην άκρη του χωριού, σε συνθήκες άθλιες χωρίς θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα. Η γειτονιά τους άκουγε συχνά να μαλώνουν για ασήμαντο λόγο και αφορμή. Κανένας όμως δεν περίμενε ότι θα έφθαναν στο σημείο αυτό.

Η παραπεμπτική πρόταση τέθηκε υπόψη του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου, τα οποίο είναι αρμόδιο να αποφασίσει, αν θα παραπέμψει τον κατηγορούμενο για κακούργημα ή πλημμέλημα.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου