ΤΟΠΙΚΑ

Η κρουαζιέρα δημιουργεί προσδοκίες

η-κρουαζιέρα-δημιουργεί-προσδοκίες-909331

60 και πλέον κρουαζιερόπλοια το 2023 – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις αφίξεις στο λιμάνι του Βόλου

Ανοδικά αναμένεται να κινηθεί εφέτος η κρουαζιέρα στο λιμάνι του Βόλου, που αναμένεται ότι θα καταγράψει αύξηση στις αφίξεις σχέση με το 2022, που ήταν μια επίσης καλή χρονιά με επιδόσεις υψηλότερες από τις αντίστοιχες του 2019, πριν την πανδημία.

Το λιμάνι του Βόλου έχει επενδύσει στην κρουαζιέρα, με τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς, καθώς και τους ναυτιλιακούς πράκτορες και την αντιδημαρχία τουρισμού του δήμου Βόλου, να προσβλέπουν σε επιπλέον τουριστική κίνηση στην περιοχή τη φετινή χρονιά.

Οι οιωνοί είναι θετικοί και το πρόγραμμα αφίξεων μετρά μέσα στο 2023 συνολικά 64 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στον Βόλο, όταν το 2022 οι αφίξεις ήταν 44, ενώ το 2021 ήταν συνολικά 21.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2023, το «CELESTYAL CRYSTAL» σημαίας Μάλτας, κατέπλευσε στον Βόλο 3 Ιανουαρίου.

Το κρουαζιερόπλοιο, προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη, μεταφέρει 470 επιβάτες, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, και 403 άτομα πλήρωμα.

Το πλοίο παρέμεινε στο λιμάνι του Βόλου για 11 ώρες και στις 6 το απόγευμα απέπλευσε με προορισμό τον Πειραιά, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτη Αναγνώστου να επισημαίνει πως «μέσω της διασύνδεσης με το αεροδρόμιο της Αγχιάλου και με σοβαρά βήματα μπορεί να καταστεί homeport λιμάνι, πράγμα που θα προσδώσει μεγαλύτερη τουριστική δυναμική στην πόλη».

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με τη σειρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιούλη Μποντού – Τοκαλή ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι προοπτικές που δημιουργούνται πλέον στον τομέα της κρουαζιέρας είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού της συστηματικής και στοχευμένης δουλειάς, αλλά και προφανώς της σημαντικής θέσης της πόλης και του λιμένα».

Γιούλη Μποντού – Τοκαλή : Οι προοπτικές που δημιουργούνται πλέον στον τομέα της κρουαζιέρας είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού της συστηματικής και στοχευμένης δουλειάς, αλλά και προφανώς της σημαντικής θέσης της πόλης και του λιμένα

Ο Βόλος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το επόμενο κρουαζιερόπλοιο, το VIKING SKY στις 9 Φεβρουαρίου, για να ακολουθήσουν οι επόμενες πέντε αφίξεις τον Μάρτιο, επτά κρουαζιερόπλοια τον Απρίλιο κ.λπ..

Οι μήνες με τις περισσότερες αφίξεις είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος πατροπαράδοτα στην αιχμή της καλοκαιρινής περιόδου, με το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται στις 28 Δεκεμβρίου όποτε θα «δέσει» το τελευταίο για το 2023 κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου