ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση δύο Βολιωτών σε διαγωνισμό αστρονομίας

διάκριση-δύο-βολιωτών-σε-διαγωνισμό-α-908985

Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της 2ης φάσης διαγωνισμού

Από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στον Βόλο, εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της 2ης φάσης «Ίππαρχος» του 28ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2023. Ανάμεσα στους επιτυχόντες του διαγωνισμού περιλαμβάνονται και δύο Βολιώτες: η Ιωάννα Τσολάκη του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου και ο Απόστολος Σαρακατσάνος του Μουσικού Λυκείου Βόλου.

Στον διαγωνισμό αυτό που έγινε στον Βόλο παρουσία της Εξεταστικής Επιτροπής που όρισε το Υπουργείο Παιδείας, συμμετείχαν 28 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και 28 μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου, οι οποίοι είχαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην προηγούμενη 1η φάση «Αρίσταρχος», που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο διαδικτυακά. Προκρίθηκαν -σύμφωνα με την προκήρυξη- για την 3η φάση «Πτολεμαίος», οι 15 του Γυμνασίου και οι 21 του Λυκείου.

Η 3η και τελευταία φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί πάλι στον Βόλο ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής, το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Φεβρουαρίου 2023. Θα εξετασθούν δε οι μαθητές του Λυκείου σε τρεις κλάδους της Aστρονομίας: τη θεωρία, την παρατήρηση και την ανάλυση δεδομένων, ενώ του Γυμνασίου μόνο στην θεωρία και την παρατήρηση.

Οι πέντε καλύτεροι θα συμμετάσχουν του μεν Γυμνασίου στη 2η Διεθνή Ολυμπιάδα Junior που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και μάλιστα στο Βόλο από 24 έως 30 Σεπτεμβρίου 2023, του δε Λυκείου στη 16η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας Αστροφυσικής, που θα διεξαχθεί στο Χορτσόφ της Πολωνίας από 10 έως 20 Αυγούστου 2023.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου