ΤΟΠΙΚΑ

Εστία μόλυνσης για ολόκληρη γειτονιά – Τριήμερη επιχείρηση για τον καθαρισμό

εστία-μόλυνσης-για-ολόκληρη-γειτονιά-8-908768

Απομακρύνθηκαν 40 μικρά φορτηγά με κάθε είδους σκουπίδια – Με μάσκες και στολές μπήκαν στη μονοκατοικία – υγειονομική βόμβα υπάλληλοι

Εστία μόλυνσης για μήνες ολόκληρους αποτελούσε μονοκατοικία ψηλά στην Κύπρου. Ενοικοι διαμερισμάτων από τις γύρω πολυκατοικίες δεν τολμούσαν ούτε τα παράθυρα των σπιτιών τους να ανοίξουν από τη δυσοσμία που αναδυόταν από την εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία στην οποία κατά καιρούς έβρισκαν καταφύγιο και άστεγοι. Χρειάστηκε τριήμερη επιχείρηση με μηχανήματα και εργατικά χέρια για να απαλλαχθεί η γειτονιά από την υγειονομική «βόμβα».

Χθες ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της μονοκατοικίας στην οδό Γαβριηλίδη, ψηλά στην Κύπρου. Στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου δόθηκε εισαγγελική εντολή για τον καθαρισμό της μονοκατοικίας- κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αφού προηγήθηκε αυτοψία και έκθεση από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Μαγνησίας και μετά από καταγγελίες περιοίκων.

Οι εργασίες καθαρισμού της μονοκατοικίας έγιναν παρουσία αστυνομίας. Στο εγκαταλελειμμένο οίκημα έβρισκαν καταφύγιο άστεγοι, οι οποίοι δημιουργούσαν νέα σκουπίδια και ακαθαρσίες, ενώ είχαν βάλει μέχρι και φωτιά σε στρώματα στην αυλή, ανάμεσα στις πολυκατοικίες, με κίνδυνο για τις υπόλοιπες οικοδομές.

Για τον καθαρισμό του χώρου χρησιμοποιήθηκε μηχάνημα bobcat, ενώ υπάλληλοι με στολές και μάσκες φρόντισαν για την απομάκρυνση και των τελευταίων σκουπιδιών. Συνολικά 40 (!) μικρά φορτηγά με κάθε λογής σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα απομακρύνθηκαν από το οίκημα- εστία μόλυνσης, με τους περιοίκους να παρακολουθούν καρέ- καρέ την τριήμερη επιχείρηση.

Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα, μία ακόμη επιχείρηση καθαριότητας επίσης σε μονοκατοικία, στη συμβολή των οδών Καραμπατζάκη με Βενιζέλου, επίσης μετά από καταγγελίες περιοίκων.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν τόσο τραγική, ωστόσο καθαρίστηκε, και πάλι μετά από εισαγγελική παρέμβαση, και σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία σφραγίστηκε προκειμένου να μην μπορούν αν μπουν στο εσωτερικό της περιθωριακά στοιχεία και να προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες, σύμφωνα με περιοίκους.

ΤΟ ΠΡΙΝ

Κάθε λογής σκουπίδια, αγριόχορτα και άχρηστα αντικείμενα βρέθηκαν στον χώρο -εστία μόλυνσης

ΤΟ ΜΕΤΑ

Με μηχανήματα και μετά από τριήμερη επιχείρηση ο χώρος καθαρίστηκε πλήρως

Επιχείρηση σκούπα στις γειτονιές

Από χθες, ξεκίνησε από την περιοχή Καπακλί και η επιχείρηση καθαριότητας στις γειτονιές της πόλης. Συνεργεία οδοκαθαριστών προχώρησαν σε εκτεταμένες εργασίες καθαριότητας ανά συνοικία, ενισχύοντας το έργο των μονίμων οδοκαθαριστών που σκουπίζουν τρεις φορές την εβδομάδα δρόμους και πεζοδρόμια.

Συνεργείο φρόντισε να σκουπίσει πεζοδρόμια, ρείθρα και προχώρησε σε καθαρισμό και των φρεατίων ομβρίων, φρόντισε για την καθαριότητα των χώρων κάτω από τους κάδους απορριμμάτων και την απομάκρυνση των εστιών δίπλα και πίσω από αυτούς.

Βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει, το εξαμελές συνεργείο οδοκαθαριστών, κάθε μέρα, από Δευτέρα έως και Πέμπτη θα βρίσκεται σε διαφορετική συνοικία. Συνολικά οκτώ συνοικίες έχουν ενταχθεί στον προγραμματισμό και συγκεκριμένα: Καπακλί, Νεάπολη, Παλαιό Λιμεναρχείο (Παλιά), περιοχή Ορφανοτροφείου (από εφορία μέχρι Ζάχου και 2ας Νοεμβρίου), Επτά Πλατανίων (περιοχή Μουρτζούκου), Χιλιαδού, Καραγάτς και Ν. Δημητριάδα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε χθες από το Καπακλί, την Τρίτη το συνεργείο θα βρίσκεται στη Νεάπολη κ.ο.κ. Αυτό σημαίνει ότι ανά 15 ημέρες, το συνεργείο θα βρίσκεται σε μία συγκεκριμένη συνοικία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου