ΤΟΠΙΚΑ

Δικτύωση μεταξύ του Ξενώνα Αστέγων και του Σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας

δικτύωση-μεταξύ-του-ξενώνα-αστέγων-κα-908713

Ενημερωτική συνάντηση δικτύωσης πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Κοινωνικής Λειτουργού του Ξενώνα Αστέγων, Ελένης Δούκα και του Διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, Λίνου Βίγκλα, με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των δύο φορέων.

Αρχικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η αμφίδρομη ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τόσο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, όσο και του Ξενώνα Αστέγων Βόλου. Συζητήθηκε εκτενέστερα η ολιστική στήριξη που λαμβάνουν οι φιλοξενούμενοι του ξενώνα αστέγων, όπως στέγαση, σίτιση, ψυχοκοινωνική στήριξη και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Επίσης, έγινε ενημέρωση για την διαδικασία που απαιτείται ώστε να ενταχθεί ένας άστεγος στον ξενώνα αστέγων, αλλά και τον τρόπο παρέμβασης της ομάδας του Streetwork.

Από την άλλη, έγινε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, το οποίο, δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα γνωστικά εφόδια και να αποκτήσουν το απολυτήριο Γυμνασίου σε διάστημα δύο ετών. Στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας οι εκπαιδευόμενοι κάνουν χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων αναπτύσσοντας τις προσωπικές τους δεξιότητες. Παράλληλα, εξετάστηκαν τρόποι μελλοντικής συνεργασίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι βασικός στόχος των φιλοξενούμενων του ξενώνα αστέγων είναι η επαγγελματική αποκατάσταση και αρκετοί από αυτούς στερούνται απολυτηρίου Γυμνασίου κάτι που καθιστά δύσκολη την εξεύρεση εργασίας. Τέλος, διανεμήθηκε αμφότερων των φορέων, έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου