ΤΟΠΙΚΑ

Διαδικτυακές επιμορφώσεις από την «Πρόταση Ζωής»

διαδικτυακές-επιμορφώσεις-από-την-π-908683

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησε το μήνα Δεκέμβριο τρεις διαδικτυακές επιμορφώσεις στους εκπαιδευτικούς 15 σχολείων της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα στις 5 και 13 Δεκεμβρίου επιμορφώθηκαν οι εκπαιδευτικοί των παρακάτω σχολείων: 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία Αγχιάλου, 3ο και 4ο Νηπιαγωγεία Αλμυρού, Νηπιαγωγεία Κροκίου και Αϊδινίου, 7ο, 11ο, 12ο, 27ο, 28ο, 33ο και 36ο Νηπιαγωγεία Βόλου, στην επιμόρφωση με θέμα: «Η συμβολή του εκπαιδευτικού στη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων στο σχολείο». Επιπλέον, στις 20 του μηνός εκπαιδεύτηκαν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού και του Ειδικού Δ.Σ. Αλμυρού στη διαδικτυακή επιμόρφωση με θέμα: «Προάγοντας την Ψυχική Ανθεκτικότητα των Εκπαιδευτικών».

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα μέσα από βιωματικές τεχνικές και ασκήσεις να προσεγγίσουν το θέμα και να αναδείξουν τρόπους, ώστε να προάγουν τις σχέσεις στο σχολείο, να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις που αγγίζουν το έργο τους και τη σχολική ζωή και να αναπτύσσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα.

Τις δράσεις συντόνισαν οι κ.κ. Μαίρη Μπακατσέλου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη της «Πρότασης Ζωής» και Γιούλη Πετροπούλου, Κοινωνιολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικό Στέλεχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου