ΤΟΠΙΚΑ

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε έξι υποψηφίους

το-πασοκ-ανακοίνωσε-έξι-υποψηφίους-908515

Παραμένει μία θέση κενή στη Μαγνησία

Στη μάχη του σταυρού ρίχνονται και επίσημα από σήμερα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης για τις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές προκηρυχθούν στις επόμενες εβδομάδες οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, μετά την επίσημη ανακοίνωση του 75% των ψηφοδελτίων σε όλη τη χώρα.

Στη Μαγνησία ανακοινώθηκαν έξι από τους επτά υποψηφίους και παραμένει μία θέση κενή, η οποία αφορά σε γυναίκα υποψήφια. Στην Επιτροπή υποψηφιοτήτων το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει ως τρίτη γυναίκα υποψήφια τη Βασιλική Ντάλιου λογίστρια, δίχως να αποκλείεται να βολιδοσκοπηθούν και νέα πρόσωπα.

Ειδικότερα: Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις εθνικές εκλογές στη Μαγνησία θα συμμετέχουν οι: Γοσποδίνη Ασπα καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γραμματέας Τομέα Χωροταξίας – ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Καναβός Απόστολος εφοριακός και περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, Σκρίμπας Σάκης εκπαιδευτικός και πρ. αναπληρωτής γραμματέας της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, Τσεκούρα Βίκυ παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών, Τσιμπανάκος Δημήτρης οικονομολόγος και δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Χαυτούρας Νίκος νευροχειρουργός και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας. Aπομένει κενή μία θέση.

Στη Λάρισα από τους 11 υποψηφίους ανακοινώθηκαν οι εννιά και είναι οι: Παπαλιάγκας Θωμάς δικηγόρος, Τσιλιμίγκας Νικόλαος γιατρός, Βούλγαρης Σωτήρης εκπαιδευτικός, Θεοδωρόπουλος Γιώργος δημόσιος υπάλληλος, Κουκούλης Δημήτριος δημοτικός υπάλληλος, Λιακούλη Ευαγγελία δικηγόρος, Μάρου Μαίρη κτηνοτρόφος, Μπαργιώτα Σταυρούλα γεωπόνος και Νασιώκας Παναγιώτης δικηγόρος

Στα Τρίκαλα υποψήφιοι θα είναι οι Ηλιάδης Γεώργιος ελεύθερος επαγγελματίας, Καρρά Ιωάννα κτηνοτρόφος, Κωστούλης Χρήστος οικονομολόγος- λογιστής, Μπλέτσας Σωτήρης αρχιτέκτονας μηχανικός και Οικονόμου Γιώργος ψυχίατρος, ενώ στην Καρδίτσα τη μάχη θα δώσουν οι Ευθυμιάδης Νικόλαος, πολιτικός μηχανικός, Μπακαλάκου Σωτηρία δημόσιος υπάλληλος, Παπαγεωργίου Σωτήρης εκπαιδευτικός και Παπαδόπουλος Χαράλαμπος δημόσιος υπάλληλος.

«Ισχυρό ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ανέφερε ότι «εμείς θέλουμε και ζητάμε ισχυρό ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή, όμως αν δεν λάβουμε αυτήν την ισχυρή εντολή να ξέρουν οι πολίτες ότι θα μπούμε σε περιπέτειες αστάθειας γιατί το μόνο που ενδιαφέρει τους άλλους είναι η καρέκλα».

Ακόμη, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επέμεινε λέγοντας «εμείς λέμε μια φορά εκλογές και εκείνοι λένε δυο και τρεις φορές με στόχο την αυτοδυναμία». Στη συνέχεια προσπάθησε να προϊδεάσει για τον σχεδιασμό του υπογραμμίζοντας την δέσμευσή του ότι αν οι πολίτες του δώσουν ισχυρή εντολή θα τους την ανταποδώσει με αξιοπρέπεια ανοίγοντας διάλογο για ένα πεδίο προγραμματικών συγκλίσεων, χωρίς να υπάρξει κανενός είδους ανταλλαγή.

Ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε την συγκεκριμένη συγκυρία για την ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών και την έναρξη του προεκλογικού αγώνα προκειμένου να ξεκαθαρίσει μία και καλή το ζήτημα των συνεργασιών μετά το άνοιγμα της κάλπης. Επεσήμανε για ακόμη μία φορά πως οι συνεργασίες προϋποθέτουν μία ισχυρή εντολή και διάλογο επί των προγραμματικών θέσεων.

Τέλος, ο ίδιος ανέφερε ότι «δεν θα αφήσουμε ούτε τους πιο ευάλωτους να νιώσουν αποκλεισμένοι, την μεσαία τάξη να νιώσει μετέωρη και τη νέα γενιά να παραλύσει πιστεύοντας ότι τίποτα δεν αλλάζει».

Δήλωση Τσιμπανάκου

Με αφορμή την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο, ο Δημήτρης Τσιμπανάκος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση-πρόκληση του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νίκου Ανδρουλάκη να είμαι υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Μαγνησίας.

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη μας συνδέουν οι αξίες της σοσιαλδημοκρατίας καθώς και η ανάγκη για διαγενεακή δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους από τα πρώτα χρόνια της γνωριμίας μας πριν από 20 και πλέον χρόνια στη Θράκη, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Αυτές οι ίδιες αξίες, επίκαιρες όσο ποτέ σήμερα, και με το Νίκο Ανδρουλάκη πια στο τιμόνι της παράταξης μαζί με ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις μιας δημοκρατικής ανατροπής απέναντι στην τοξικότητα και στη σύγκρουση χωρίς περιεχόμενο και αποτέλεσμα για τους πολίτες.

Θα αγωνιστώ μαζί με όλους τους άξιους συνυποψηφίους που επιλέχτηκαν, με όλες μου τις δυνάμεις, για την ανάδειξη των ζητημάτων της περιοχής μας και τη διεκδίκηση της βουλευτικής έδρας στη Μαγνησία.

Η έλλειψη βουλευτικής εκπροσώπησης από το ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Μαγνησία και τις Σποράδες είναι κάτι παραπάνω από φανερή τα τελευταία χρόνια. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Καλό μας αγώνα!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου