ΤΟΠΙΚΑ

Aπάτη σε βάρος Γουργουλιάνη – Τάζουν θεραπείες για καρδιοπαθείς με το όνομα του

aπάτη-σε-βάρος-γουργουλιάνη-τάζουν-θε-908433

Εξαλλος ο διακεκριμένος πνευμονολόγος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων- «Να κινηθούν γρήγορα οι αρχές» ζητεί μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

Πρέπει να κινηθούν γρήγορα οι αρμόδιες αρχές, η γραφειοκρατία σε αυτές τις περιπτώσεις δεν βοηθάει, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εξαπατηθούν ανυποψίαστοι πολίτες

Δεν έχουν κυριολεκτικά τον Θεό τους οι επιτήδειοι του διαδικτύου, οι οποίοι μηχανεύονται απίστευτους τρόπους για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με σκοπό το κέρδος.

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να «εμπορεύονται» τον πόνο ανθρώπων που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας και με «κομπίνες» που στήνουν μέσω του διαδικτύου και επικαλούμενοι πολλές φορές γνωστούς επιστήμονες για να «τσιμπήσουν» τα θύματά τους, προτρέπουν σε θεραπείες «μαϊμού» και «ματζούνια» αμφιβόλου προελεύσεως υποσχόμενοι γιατρειά.

Αντιμέτωπος με μία τέτοια πρωτοφανή απάτη μέσω του διαδικτύου ήρθε ο γνωστός, διακεκριμένος Βολιώτης πνευμονολόγος, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Σε ιστοσελίδα που υποτίθεται ασχολείται με θέματα υγείας, με άγνωστη έδρα και ιδιοκτήτη, ο κ. Γουργουλιάνης παρουσιάζεται από τον διαχειριστή της σελίδας ως ένας διακεκριμένος καθηγητής Καρδιολογίας ο οποίος συνιστά συγκεκριμένη θεραπεία με «καθαριστικά φάρμακα αγγείων»!!!.

Για να γίνουν μάλιστα πιο πιστευτοί άντλησαν (δεν ήταν δύσκολο αυτό) από το διαδίκτυο μία φωτογραφία του καθηγητή πνευμονολογίας και έστησαν… την κομπίνα τους, η οποία ευτυχώς αποκαλύφτηκε μέσα σε λίγες ώρες, από ανθρώπους που γνωρίζουν τον καθηγητή και οι οποίοι έσπευσαν να τον ενημερώσουν.

Ο κ. Γουργουλιάνης βρισκόταν σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη. Οταν χτύπησε το κινητό του τηλέφωνο και ενημερώθηκε σχετικά αρχικά νόμιζε ότι πρόκειται για φάρσα.

Δεν φαντάστηκε ότι μπορεί να υπάρχουν απατεώνες που με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο θα επιχειρούσαν να κάνουν «εμπόριο ελπίδας», χρησιμοποιώντας το όνομα και την ιατρική του ιδιότητα.

«Σοκαρίστηκα όταν το άκουσα….»

Περιγράφοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη δυσάρεστη έκπληξη που ένιωσε ο καθηγητής ήταν ακόμη φορτισμένος. «Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη σε ένα συνέδριο. Δεν πίστευα ότι μπορεί να μου συμβεί κάτι τέτοιο. Ηταν πραγματικά ένα σοκ, όταν συνάδελφοί μου με ενημέρωσαν για την ανάρτηση. Τον συγκεκριμένο ιστότοπο δεν τον γνωρίζω. Ηταν εμφανές ότι πρόκειται για καραμπινάτη απάτη. Είναι ντροπή για όποιους κρύβονται πίσω από αυτή την κακόβουλη ενέργεια. Μπορεί πολύς κόσμος να γνωρίζει ότι είμαι πνευμονολόγος, όμως υπάρχουν και άνθρωποι καλοπροαίρετοι που δεν είναι ενημερωμένοι και ενδεχομένως να παρασυρθούν, πιστεύοντας ότι μπορεί πράγματι εγώ προσωπικά να προτείνω συγκεκριμένες θεραπείες και συγκεκριμένα φάρμακα», ανέφερε ο καθηγητής έμπλεος οργής για το θράσος των επιτήδειων.

Κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων

Προκειμένου να ενημερωθούν οι χρήστες του διαδικτύου για την απάτη, ώστε να μην παραπλανηθούν, ο κ. Γουργουλιάνης έκανε ανάρτηση στα social media ενημερώνοντας για την απάτη. «Ενα ακόμη πάθημα από την πανδημία, ελπίζω το τελευταίο. Μια αδίστακτη ηλεκτρονική απάτη σε κάνει καρδιολόγο, για να πουλήσει στους καλοπροαίρετους διαδικτυακά καθαριστικά φάρμακα αγγείων για την αντιμετώπιση προβλημάτων της καρδιάς. Αμέσως μόλις με ενημέρωσαν φίλοι , χρειάστηκαν αρκετά τηλεφωνήματα στις αρμόδιες αρχές, δυο επισκέψεις σε αστυνομικά τμήματα και τελικά υποβολή μήνυσης στο τμήμα ασφαλείας. Αισθάνομαι ότι οι διαδικτυακοί απατεώνες μπορεί να τρέχουν γρηγορότερα από τις επίσημες αρχές!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πανεπιστημιακός καθηγητής.

«Να επισπεύσουν οι αρχές την έρευνα»

Ο καθηγητής εκτιμά ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ότι θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές, Αστυνομία, Εισαγγελία και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να κινηθούν άμεσα, διότι υπάρχει ο κίνδυνος μέχρι να εντοπιστούν οι δράστες της απάτης πολίτες να εξαπατηθούν.

«Ακόμη και σήμερα που μιλάμε (σ.σ. χθες) η συγκεκριμένη ιστοσελίδα βρίσκεται στο διαδίκτυο και προμοτάρει συγκεκριμένα φάρμακα στο όνομά μου… Θα έπρεπε ήδη να έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να κατεβεί. Δεν μπορεί μία απάτη να στήνεται στο άψε- σβήσε, ο καθένας να αναρτά ότι θέλει και να πουλάει ότι θέλει, και όταν αποκαλύπτεται η κομπίνα, να μην υπάρχουν εξίσου γρήγορα αντανακλαστικά για τη διαχείριση του συμβάντος», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γουργουλιάνης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου