ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΣΟΚ: «Κλείδωσαν» οι γυναίκες του ψηφοδελτίου στη Μαγνησία

πασοκ-κλείδωσαν-οι-γυναίκες-του-ψηφ-908056

Σήμερα στις 11 το πρωί συνεδριάζει η Επιτροπή υποψηφιοτήτων και οριστικοποιεί τις υποψηφιότητες – Μεταξύ ποιών ανδρών γίνεται «μάχη»

Αύριο, Κυριακή, συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, όπου αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών σε όλη τη χώρα, πλην ορισμένων μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπου θα παραμείνουν ορισμένες θέσεις κενές, μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Υπό την προεδρία του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αργύρη είχε προγραμματιστεί για χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων. Τελικά η συνεδρίαση μεταφέρθηκε για σήμερα στις 11 το πρωί. Η αγωνία για εκείνους που επιθυμούν να πάρουν το «διαβατήριο» συμμετοχής ως υποψήφιοι βουλευτές στο ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας κορυφώνεται. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι, μολονότι αρχικά παρατηρήθηκε μία δυστοκία, φέρεται να έχουν«κλειδώσει» οι τρεις γυναίκες του ψηφοδελτίου οι οποίες είναι οι κ.κ. Άσπα Γοσποδίνη, πανεπιστημιακός, Βίκυ Τσεκούρα, πρόεδρος στη Λέσχη Εργαζόμενου Κοριτσιού Βόλου και Βασιλική Ντάλιου λογίστρια.

Αναφορικά με τους άνδρες του ψηφοδελτίου, μετά τη μείωση των βουλευτικών εδρών και με δεδομένο ότι οι κάλπες θα στηθούν στην πενταεδρική πλέον Μαγνησία, οι υποψήφιοι βουλευτές θα πρέπει να είναι τέσσερις.

Η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ θα κληθεί σήμερα να ανακοινώσει τους τέσσερις υποψηφίους μεταξύ των Νίκου Χαυτούρα, προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών ν. Μαγνησίας, Γιάννη Αναστασίου, δημοσιογράφου, Δημήτρη Τσιμπανάκου, οικονομολόγου, Αποστόλη Καναβού, εφοριακού, Σάκη Σκρίμπα, εκπαιδευτικού και Φώτη Χατζηδημητρίου, γιατρού.

«Σφίγγες» τα μέλη της Επιτροπής

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επιχείρησε να επικοινωνήσει χθες τόσο με τον πρόεδρο της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων Βαγγέλη Αργύρη όσο και με άλλα μέλη, ωστόσο κανείς δεν ήταν διαθέσιμος.

Ακόμη και εν δυνάμει υποψήφιοι που θέλησαν να επικοινωνήσουν με τους «αξιολογητές τους» δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα, με τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη να παραπέμπουν στις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν αύριο Κυριακή.

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής οι διεργασίες και οι ζυμώσεις είναι στο κατακόρυφο, δίχως σε κάθε περίπτωση να αποκλείονται «καραμπόλες», αλλά και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι μέχρι την τελευταία στιγμή και πριν η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων κάνει την τελική της εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή όλα μπορούν να ανατραπούν και προέτρεπαν ψυχραιμία, επισημαίνοντας ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι αξιολογούνται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, με στόχο πάνω από όλα να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να διεκδικήσει «επιστροφή» στα βουλευτικά έδρανα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου