ΤΟΠΙΚΑ

Νέα εκούσια βλάβη στο υδραγωγείο της Μακρινίτσας – Προσφυγή της ΔΕΥΑΜΒ στη δικαιοσύνη

νέα-εκούσια-βλάβη-στο-υδραγωγείο-της-μ-907872

Δεν είναι η πρώτη φορά που το δίκτυο καταστρέφεται από ενέργειες κατοίκων

Θύμα δολιοφθορών έπεσε για ακόμη μία φορά το υδραγωγείο της Μακρινίτσας. Όπως ενημερώνει με ανακοίνωση η ΔΕΥΑΜΒ, μετά από μία σειρά έργων που έγινε στο φρεάτιο φόρτισης, μετά από προηγούμενες ζημιές που είχαν σημειωθεί, οι δράστες, αυτήν τη φορά κατέστρεψαν τον αγωγό μεταφοράς πηγαίων νερών.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ αναφέρει:

«Για πολλοστή φορά το υδραγωγείο της Μακρινίτσας, “έπεσε θύμα” δολιοφθορών, από αγρότες ή αγρότη κάτοικο Μακρινίτσας.

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες δύο φορές, απόφραξαν το φρεάτιο φόρτισης της δεξαμενής κεφαλής του υδραγωγείου της Μακρινίτσας, ώστε να υπερχειλίζει και να αρδεύουν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα υδροδότησης στον οικισμό και μάλιστα σε ημέρες όπου η Μακρινίτσα ήταν πλήρης επισκεπτών. Η ΔΕΥΑΜΒ, προχώρησε σε μία σειρά έργων, ώστε το φρεάτιο φόρτισης και η ίδια η δεξαμενή να ασφαλιστούν έναντι κακόβουλων πράξεων.

Μετά από αυτό (την εκτέλεση των έργων), οι δολιοφθορείς κατέστρεψαν τον αγωγό μεταφοράς πηγαίων νερών από την πηγή Καρβουνιάρικα, εκθέτοντας εκ νέου τον οικισμό σε κίνδυνο λειψυδρίας. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, έκοψαν τον αγωγό με αλυσοπρίονο και στη συνέχεια κατασκεύασαν χωμάτινο αυλάκι ώστε να αρδεύουν.

Η ΔΕΥΑΜΒ θα καταφύγει στη δικαιοσύνη, με σκοπό την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, οι οποίοι για ιδιωτικά οφέλη προχωρούν σε καταστροφή δημόσιας περιουσίας, σε κλοπή δημόσιου αγαθού και σε δημιουργία κινδύνων για τη δημόσια υγεία καθώς αποστερούν από τους πολίτες της Μακρινίτσας το νερό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου