ΤΟΠΙΚΑ

Αθ. Λιούπης: «Επιλέγουμε τη σύγκριση και όχι τη σύγκρουση»

αθ-λιούπης-επιλέγουμε-τη-σύγκριση-κα-851206

Τόνισε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της ΝΔ από το βήμα της Βουλής

«Επιλέγουμε τη σύγκριση και όχι τη σύγκρουση, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της ΝΔ κ. Αθανάσιος Λιούπης από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λιούπης επεσήμανε στην ομιλία του ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση προσπαθεί, λίγο πριν τις εκλογές, να καταστήσει την πρόταση «όχημα» για τη δημιουργία εντυπώσεων, πολιτικής όξυνσης για επικοινωνιακούς λόγους και τη συσπείρωση του πολιτικού της ακροατηρίου ελλείψει αφηγήματος, καλού και πειστικού, για τα ουσιαστικά θέματα των πολιτών.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των επισυνδέσεων ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι η ΝΔ και τα στελέχη της ποτέ δεν ευαγγελίσθηκαν ότι θα ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας και της δικαιοσύνης.

«Επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ήταν που έγιναν σημαντικές αλλαγές που μείωσαν το επίπεδο προστασίας. Ως γνωστόν, αυθαίρετα και χωρίς καμία ουσιαστική εξήγηση, μειώθηκαν από δύο σε έναν οι Εισαγγελείς, που υπογράφουν τις αιτήσεις άρσης απορρήτου που υποβάλλει η ΕΥΠ. Επίσης, σε μία αψυχολόγητη κίνηση που δεν έχει καμία λογική αιτία, μόλις πέντε ημέρες πριν από τις προηγούμενες εκλογές, υποβαθμίστηκε το αδίκημα των υποκλοπών από κακούργημα σε πλημμέλημα. Προφανώς, αυτές οι αλλαγές μειώνουν το πλέγμα προστασίας. Αλλαγές που δεν έγιναν τυχαία και κυρίως δεν έχουν καμία σοβαρή δικαιολογία», ανέφερε.

Από την άλλη πλευρά, ο Βουλευτής παρέθεσε τα όσα έπραξε η Νέα Δημοκρατία για τη θεσμική θωράκιση του δικαιώματος του απορρήτου των επικοινωνιών.

«Ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή αντιλαμβανόμενος ότι υπάρχουν κενά στο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, απομάκρυνε όσους ήταν υπεύθυνοι μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο και παρέπεμψε στον μόνο αρμόδιο, τη Δικαιοσύνη, τη διερεύνηση του εάν και κατά πόσον έχουν υπάρξει παρανομίες και παρατυπίες σε όλα τα επίπεδα. Όπως, δηλαδή, θα πρέπει να συμβαίνει πάντα σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε άμεσα και υλοποίησε σημαντικές βελτιώσεις στο ρυθμιστικό πλαίσιο που αφορά την ΕΥΠ.

Πολύ γρήγορα καταρτίστηκε και ψηφίστηκε ένα νέο, σύγχρονο και πιο ασφαλές πλέγμα λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, για τις νόμιμες επισυνδέσεις.

Δεν αρκούν, λοιπόν, τα εύηχα συνθήματα, όπως “Δικαιοσύνη παντού”. Πρέπει να υποστηρίζουμε στην πράξη και το δίκαιο ως στάση ζωής και την πραγματικά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη πάντα και υπό όλες τις συνθήκες», υπογράμμισε ο κ. Λιούπης.

Ο Βουλευτής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο έργο της Κυβέρνησης και στην αδιάκοπη προσπάθειά της να επεμβαίνει στα προβλήματα και να δίνει λύσεις.

«Η Νέα Δημοκρατία, πέτυχε να σταθεί όρθια η κοινωνία, υπό καθεστώς πανδημίας, ενεργειακής κρίσης και πολέμου. Η στήριξη των αδυνάμων όπου και όποτε χρειάζεται, ήταν συνεχής και αδιάκοπη. Η εμπιστοσύνη των ξένων αγορών που κερδήθηκε βήμα βήμα αυτά τα σχεδόν 4 χρόνια. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται τις τομές και βελτιώσεις στη δημόσια δωρεάν παιδεία, τη μεγάλη ψηφιακή μεταρρύθμιση σε όλα τα επίπεδα, τη σταθερή πορεία που έχει χαραχτεί στην εξωτερική πολιτική μας, χωρίς πισωγυρίσματα και χωρίς αβεβαιότητα.

Την ενδυνάμωση της άμυνας και της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας από ξένες απειλές και εχθρικές ενέργειες. Την ταχύτητα με την οποία αντιμετωπίζονται όλες οι κρίσεις που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια, αλλά και την τιμιότητα και την ευθύτητα με την οποία αντιδρά η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός στα λάθη και στις αστοχίες. Όχι κουκουλώνοντάς τα, αλλά με αυτοκριτική, με συζήτηση, με άμεσες λύσεις και προτάσεις», σημείωσε.

Κατέληξε δε, υπογραμμίζοντας πως οι επερχόμενες εκλογές θέτουν αληθινά διλήμματα, διαφάνεια ή θολό τοπίο; Πρόοδος ή πισωγύρισμα;

«Πλέον δεν αρκεί η υπόσχεση μίας αόριστης, πολυπόθητης ελπίδας για να κερδίσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ θα αναμετρηθούν με βάση τα έργα τους, και όχι τα λόγια ή τις υποσχέσεις. Και σε αυτή τη μάχη, η νίκη θα είναι αδιαμφισβήτητη και αυτοδύναμη για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», κατέληξε ο Βουλευτής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου