ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο αύριο ο Νίκος Δένδιας

στον-βόλο-αύριο-ο-νίκος-δένδιας-907623

Σε εκλογική ετοιμότητα τίθεται η κομματική βάση του κυβερνώντος κόμματος -Τα θέματα που αναμένεται να θίξει ο υπουργός Εξωτερικών

Την εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου στη Μαγνησία σηματοδοτεί η αυριανή εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος για την κοπή πίτας.

Η εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στις 19:30, στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου (Ι. Καρτάλη 3), με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδια.

Μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας, ο κ. Δένδιας από τον Βόλο αναμένεται να παρουσιάσει σε αδρές γραμμές την προεκλογική στρατηγική της κυβέρνησης ενόψει των εθνικών εκλογών, μιλώντας παράλληλα και για την εξωτερική πολιτική, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θεωρείται βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να συσπειρώσει ακόμη περισσότερο την κομματική βάση και να ζητήσει τη συστράτευση όλων, προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να βγει ενισχυμένη από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, ώστε να συνεχίσει με άλλον πολιτικό αέρα στον δρόμο για τις δεύτερες εκλογές.

Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να προβεί σε έναν μίνι απολογισμό του κυβερνητικού έργου και να επαναλάβει το δίλημμα που θέτει και ο Πρωθυπουργός, αλλά και όλα τα κυβερνητικά στελέχη στον δρόμο για τις κάλπες, ποιος μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα στην οικονομία και την εξωτερική πολιτική.

Επίσης ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να αναφερθεί στις βασικές επιλογές που έχει κάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο διεθνές διπλωματικό πεδίο, ώστε να αναβαθμιστεί η θέση της χώρας στα διεθνή φόρα.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Δένδιας θα υπεραμυνθεί της πολιτικής των ανοιχτών οριζόντων που εφαρμόζει το ΥΠΕΞ, θα κάνει σίγουρα μνεία στις συμφωνίες που έχουν γίνει με την Ιταλία, με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ, αλλά και στην αμυντική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία για γεωστρατηγικούς λόγους προβλέπει και την αναβάθμιση στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Μαγνησία.

Τέλος ξεχωριστό κομμάτι αναμένεται να αποτελέσουν στην ομιλία του υπουργού Εξωτερικών τα ελληνοτουρκικά, σε μία περίοδο που η επιθετική ρητορική εκ μέρους της Αγκυρας εντείνεται διαρκώς, με τον Ταγίπ Ερντογάν σχεδόν καθημερινά να εκτοξεύει απειλές εναντίον της χώρας μας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου