ΤΟΠΙΚΑ

«Επιστρέφουμε αυτά, τα οποία τους πήρε ο κ. Τσίπρας»

επιστρέφουμε-αυτά-τα-οποία-τους-πήρε-907277

Τονίζει η Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Μαγνησίας

Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικονομία και τους μισθούς η Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Τώρα που μπορούμε πια να κάνουμε έναν συνολικό απολογισμό τετραετίας, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι μειώσαμε όλους τους φόρους για τους οποίους είχαμε δεσμευτεί ότι θα μειώσουμε.

Κάποιους τους μειώσαμε και περισσότερο από αυτό το οποίο είχαμε πει. Αναφέρουμε ενδεικτικά τον ΕΝΦΙΑ, είχαμε πει προεκλογικά ότι θα τον μειώναμε 30%, τον μειώσαμε τελικά μεσοσταθμικά γύρω στο 35%.

Προσθέσαμε (στις μειώσεις) κάποιους φόρους στους οποίους δεν είχαμε αναφερθεί στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, όπως η κατάργηση, ουσιαστικά, της φορολογίας για τις γονικές παροχές και περιουσίες μέχρι 800.000 ευρώ.

Μειώσαμε συνολικά τη φορολόγηση και στο κεφάλαιο, στις επιχειρήσεις από το 28% στο 22%, στα μερίσματα από το 10% στο 5%, ελάχιστος συντελεστής, όπως είχαμε δεσμευτεί, 9%.

Σημαντική μείωση και στις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών: 4,4%. Μία σημαντική παρέμβαση η οποία καθιστά συνολικά την εργασία στη χώρα μας πιο ανταγωνιστική».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Άρα, αν έπρεπε να κάνουμε μία συνολική επισκόπηση, θα λέγαμε ότι, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε προεκλογικά ότι «ο κ. Τσίπρας είχε αφανίσει την ελληνική κοινωνία και πρωτίστως την μεσαία τάξη και εμείς θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά τα οποία τους πήρε ο κ. Τσίπρας», ήμασταν απολύτως συνεπείς σε αυτή μας τη δέσμευση.

Καταληκτικά, όλες οι μειώσεις φόρων τις οποίες νομοθετήσαμε και δρομολογήσαμε ήταν μειώσεις οι οποίες σεβάστηκαν την ανάγκη της χώρας για δημοσιονομική πειθαρχία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου