ΤΟΠΙΚΑ

Ν. Χαυτούρας: Απαραίτητη η ύπαρξη ΜΕΘ Παίδων

ν-χαυτούρας-απαραίτητη-η-ύπαρξη-μεθ-πα-907169

Ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας με αφορμή τον θάνατο του 10χρονου Κωνσταντίνου από τον Κισσό, από γρίπη τύπου Α, σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στην ανάγκη ύπαρξης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Ειδικότερα, ο κ. Χαυτούρας αναφέρει:

«Ο πρόσφατος χαμός του 10χρονου Κωνσταντίνου από γρίπη τύπου Α, έφερε για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο παθογένειες της Πρωτοβάθμιας Υγείας αλλά και γενικά προβλήματα που διαχρονικά μαστίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Είναι πλέον προφανές ότι η ύπαρξη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παίδων και Νεογνών όπως και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στην επαρχία, αποτελούν θέματα ζωτικής σημασίας. Ήρθε ο καιρός να προβληματιστούμε όλοι για τα ζητήματα αυτά και να πάψει πλέον η αδιαφορία, η αδράνεια και η παθητικότητα από πλευρά της Πολιτείας.

Η ύπαρξη ΜΕΘ Παίδων αποτελεί ένα αναγκαίο βήμα για την καλυτέρευση των υπηρεσιών υγείας και την εξασφάλιση της υγείας των παιδιών μας, που είναι η ελπίδα αυτού του τόπου για ένα καλύτερο αύριο.

Έχοντας προσωπικό βίωμα από μια ανάλογη απώλεια, είμαι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένος για θέματα που αφορούν τα παιδιά μας. Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι ανεπάρκειες τέτοιου είδους στο ΕΣΥ πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Το θέμα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης στην οποία οφείλουμε όλοι να δείξουμε εμπιστοσύνη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου