ΤΟΠΙΚΑ

Χειρόφρενο στα τουριστικά λεωφορεία στη Μαγνησία

χειρόφρενο-στα-τουριστικά-λεωφορεία-90690

Σε απόγνωση ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στον κλάδο

Μηδαμινό το ενδιαφέρον στον ταξιδιωτικό τομέα λόγω της πανδημίας, με τα τουριστικά λεωφορεία να έχουν τραβήξει αναγκαστικά χειρόφρενο και τους επαγγελματίες του κλάδου να βρίσκονται σε απόγνωση. Μηδαμινό και το αντικείμενο έργου, με τις ακυρώσεις που άρχισαν να καταγράφονται ήδη από τον Φεβρουάριο και το τριήμερο της Αποκριάς, να ακολουθούν δραματική πορεία έκτοτε.

Χωρίς αντικείμενο έργου τα ταξιδιωτικά γραφεία σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, με τον γραμματέα του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων στο Νομό Μαγνησίας, Θανάση Σιμώτα να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «οι επιχειρήσεις μας είναι μεν ανοιχτές βάσει νόμου, αλλά δεν έχουν αντικείμενο έργου».

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε στις 25 Φεβρουαρίου με τις πρώτες ακυρώσεις σε μετακινήσεις και εκδρομές, στη συνέχεια ακυρώθηκαν οι σχολικές εκδρομές και μέχρι σήμερα οι επαγγελματίες του κλάδου μετρούν 70 δραματικές μέρες με μηδαμινό ενδιαφέρον για εκδρομές και ακινητοποιημένα, λόγω συνθηκών, λεωφορεία.

Παρά το γεγονός ότι τα έσοδα είναι μηδενικά, εντούτοις «υπάρχουν αρκετά έξοδα κάθε μήνα τόσο των λεωφορείων, όσο και των γραφείων» είπε ο κ. Σιμώτας, ενώ προσέθεσε ότι οι συνάδελφοί του περιμένουν εναγωνίως τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και το σχέδιο στήριξης για τον τουρισμό. Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα ότι «είναι πρωτοφανής η κατάσταση που βιώνουμε. Κανένας δεν το περίμενε, φαινόταν πολύ καλή η φετινή χρονιά, αλλά δυστυχώς με όλο αυτό που συνέβη, έχουμε πάει πολύ πίσω» τόνισε.

Τα έξοδα δυσανάλογα σε σύγκριση με τα μηδενικά έσοδα των τελευταίων μηνών κι όπως υπογραμμίζει ο κ. Σιμώτας «έχουμε φτάσει στα όριά μας τόσο από οικονομικής, όσο και από ψυχολογικής άποψης και παράλληλα δεν γνωρίζουμε με όλα αυτά τα μέτρα που έχουν ληφθεί και θα ληφθούν πώς θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε και πάλι. Πώς θα μπει ξανά ο κόσμος στο λεωφορείο, πώς θα ξεκινήσει το ταξίδι, πώς θα μπει στο αεροπλάνο. Είναι κάποια θέματα που χρειάζονται απαντήσεις και ακόμη δεν έχουμε λάβει καμία» σημείωσε.

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει η Ευαγγελία Κορωναίου, ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού γραφείου, η οποία ανέφερε ότι «τα γραφεία μας είναι ανοιχτά, αλλά και κλειστά ταυτόχρονα, γιατί δεν υπάρχει αντικείμενο έργου. Δεν δουλεύουμε γιατί δεν ξέρουμε τον τρόπο που θα δουλέψουμε. Δεν μας έχει υποδείξει κανείς το πώς και αν θα δουλέψουμε». Το μέλλον δύσκολο για όλους, με την κ. Κορωναίου να υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι «πιστεύουμε ότι θα βρεθεί λύση και προχωράμε σύμφωνα με αυτό που θα προκύψει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου