ΤΟΠΙΚΑ

«Αγκαλιά» ο Βόλος για τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ

αγκαλιά-ο-βόλος-για-τον-σύλλογο-γονέ-906839

Πολυπληθής παρουσία φορέων και κόσμου στην πρώτη μετά την πανδημία εκδήλωση για την κοπή της πίτας του

Η δημιουργία ομάδας μπάσκετ για παιδιά με αναπηρίες, με coach τον Νίκο Μπουντούρη, ο οποίος έχει επιστρέψει στη γενέτειρά του, αλλά και η επαναλειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Παιδόπολη Αγριάς, είναι από τις σημαντικότερες κατακτήσεις του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Μαγνησίας για την υποστήριξη των παιδιών τους.

Ο σύλλογος έκοψε προχθές, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ξενία» Βόλου την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και στην πρώτη, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, εκδήλωσή του ένιωσε την ανοιχτή αγκαλιά της τοπικής κοινωνίας που στηρίζει τις δράσεις του.

Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά όχι μόνο από μέλη και φίλους του συλλόγου και απλούς πολίτες, αλλά και από βουλευτές του νομού, εκπροσώπους της Περιφέρειας, δημοτικούς συμβούλους. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος ενώ το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας.

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση κοπής της πίτας

«Η παρουσία όλων είχε συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία» το μήνυμα που ανάρτησε ο Σύλλογος στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την εκδήλωση λάμπρυνε με τη συμμετοχή του το μουσικό σύνολο της χορωδίας «Ιωνία», υπό τη διεύθυνση της κ. Κορνηλίας Φραγκογιάννη και η ορχήστρα νέων «Ιωνία», υπό τη διεύθυνση του κ. Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης έγινε αναφορά στην επαναλειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Αγριά, όπου στα δύο σπίτια ζουν πλέον 14 παιδιά με αναπηρίες, που «χτίζουν» βήμα – βήμα την ανεξαρτητοποίησή τους με στόχο την αυτόνομη διαβίωσή τους.

Οι χορωδίες «Ιωνία» λάμπρυναν με τη συμμετοχή τους την εκδήλωση

Ως κατάκτηση, χαρακτηρίστηκε και η δημιουργία ομάδας μπάσκετ με παιδιά με αναπηρίες. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ανέλαβε η δημοτική σύμβουλος και φίλη του Συλλόγου, Ελένη Παπαθανασίου, η οποία προσέγγισε τον προπονητή Νίκο Μπουντούρη, ο οποίος αμέσως ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, έγιναν οι πρώτες εγγραφές και έχουν ξεκινήσει οι προπονήσεις, μέσω των οποίων οι μαθητές έχουν βρει μία δημιουργική διέξοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου