ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα η χορήγηση δελτίων ΑμεΑ

ξεκινά-την-ερχόμενη-δευτέρα-η-χορήγησ-906518

Αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 30-01-2023 η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2023. Η έκδοση των δελτίων γίνεται από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων (Διοικητήριο- Δημ. Γεωργιάδου & Αντωνοπούλου – Βόλος) καθώς και σε όλα τα ΚΕΠ του Νομού Μαγνησίας.

Επισημαίνεται ότι για τη χορήγηση των Δελτίων Μετακίνησης, ημερομηνία λήξης ορίζεται η 31η Οκτωβρίου 2023.

Στα απαιτούμενα δικαιολογητικά περιλαμβάνεται η αίτηση, η γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας ( 67% και άνω).

Όσοι λαμβάνουν σύνταξη αναπηρίας επ’ αόριστον μπορούν να προσκομίσουν απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού Φορέα ή ΕΦΚΑ (η οποία έχει εκδοθεί βάσει γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής και στην οποία να αναφέρεται ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω).

Για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ γίνεται δεκτή βεβαίωση από το μηχανογραφημένο μητρώο του Οργανισμού, που έχει περιέλθει στον ΕΦΚΑ, όπου βεβαιώνεται ότι: «όπως προκύπτει από το Γενικό Μητρώο Συνταξιούχων, ο ενδιαφερόμενος είναι συνταξιούχος λόγω αναπηρίας, σύμφωνα με απόφαση υγειονομικής επιτροπής, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% και διάρκεια συνταξιοδότησης διαρκώς και εφ’ όρου ζωής».

Οι δικαιούχοι του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης (επιδόματος) ατόμων με αναπηρία όρασης και του προγράμματος ατόμων με Σοβαρή και Βαριά Νοητική Υστέρηση, από τον ΟΠΕΚΑ, δικαιούνται κάρτα μετακίνησης και για τον συνοδό τους.

Για τους υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος, απαιτείται Ιατρική Βεβαίωση Νοσηλείας από Δημόσιο Νοσοκομείο, στο οποίο θα βεβαιώνεται η νοσηλεία μετά από το ατύχημα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν επίσης φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, του εκκαθαριστικού σημειώματος της τελευταίας φορολογικής δήλωσης, το παλαιό δελτίο μετακίνηση ΑμεΑ, αλλά και δύο πρόσφατες φωτογραφίες.

Ειδικά οι δικαιούχοι δελτίου συνοδού, πρέπει να συνυποβάλλουν τρεις ίδιες φωτογραφίες. Πληροφορίες: 24213-52550/24213-52624 / 24213-52626.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου