ΤΟΠΙΚΑ

«Ψυχολογικό πόλεμο» βιώνει η 14χρονη από την Αργαλαστή

ψυχολογικό-πόλεμο-βιώνει-η-14χρονη-απ-906403

«Είναι το τελευταίο που επιθυμώ, αλλά αν ζορίσει η κατάσταση δεν θα τη στείλω σχολείο, δηλώνει ο πατέρας- Αδυναμία επίλυσης του προβλήματος στο Γυμνάσιο Αργαλαστής.

Συνεχίζεται το μαρτύριο για τη 14χρονη μαθήτρια του Γυμνασίου Αργαλαστής, η οποία δεχόταν bullying επί δύο σχεδόν χρόνια από συμμαθητές της που έφθασαν στο σημείο να την ξυλοφορτώσουν έξω από το σχολικό προαύλιο και λίγο πριν τα Χριστούγεννα, άλλος συμμαθητής της, να της σπάσει το δάχτυλο και να την τραυματίσει στον καρπό. Παρά τα μέτρα που λήφθηκαν κι ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα, η 14χρονη μαθήτρια φέρεται να δέχεται πλέον ψυχολογικό πόλεμο από συμμαθητές της, που της χρεώνουν λόγια και προκλητική συμπεριφορά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Δεν μπορώ από τη μία να στέλνω το παιδί μου σε ψυχολόγο για να το υποστηρίξει και να πηγαίνει στο σχολείο και να επιβαρύνεται η ψυχολογία του. Είναι το τελευταίο που επιθυμώ, αλλά αν ζορίσει κι άλλο η κατάσταση θα αναγκαστώ να τη σταματήσω από το σχολείο. Την περιμένουν στη γωνία», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πατέρας του κοριτσιού, στον απόηχο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, για να κάνουν απολογισμό των πρωτοβουλιών που λήφθηκαν στο πλαίσιο της διαχείρισης του περιστατικού και να αποφασίσουν νέα μέτρα με στόχο την εξάλειψη της βίας και του εκφοβισμού σε όλα τα σχολεία.

Όπως είναι γνωστό, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας της 14χρονης που επί δύο σχεδόν χρόνια ζούσε εφιάλτη χωρίς να μιλά, διατάχθηκε και είναι σε πλήρη εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και προκαταρκτική εξέταση. Στο σχολείο, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων έχει εγκατασταθεί εκτός από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγος, που παρακολουθεί τους μαθητές, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα επιτήρησης.

Φαίνεται όμως ότι η καθημερινότητα δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά για την 14χρονη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, η διευθύντρια του σχολείου Αλεξία Καπραβέλου υποστήριξε ότι το παιδί συνεχίζει να απομονώνεται από συμμαθητές του. Μίλησε για διακρίσεις που δέχεται ενώ ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν καταγγελίες από τα παιδιά ότι τους ενοχλεί η ίδια η 14χρονη.

«Το παιδί δέχεται ψυχολογικό πόλεμο. Την κατηγορούν ότι έβρισε, ότι πέρασε και τους κοίταξε προκλητικά, ότι τους ενοχλεί. Η κόρη μου υποστηρίζει ότι όλα αυτά είναι ψέματα», λέει ο πατέρας της 14χρονης που έχει εξοργιστεί από το γεγονός ότι η κόρη του συνεχίζει να συνυπάρχει στο ίδιο σχολικό περιβάλλον με τους συμμαθητές της, που την απειλούσαν, την έσπρωχναν, τη χτυπούσαν.

«Ηταν οι βασανιστές της για δύο χρόνια. Δεν μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο περιβάλλον και να βγαίνουν τώρα να την κατηγορούν, να της κάνουν και ψυχολογικό πόλεμο. Το παιδί υποστηρίζεται από ψυχολόγο. Δεν μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο και να κάνει βήματα πίσω. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ούτε μπορώ να είμαι διαρκώς στο σχολείο. Είναι το τελευταίο που επιθυμώ αλλά αν ζορίσει κι άλλο η κατάσταση δεν θα στείλω το παιδί μου στο σχολείο να κινδυνεύει», είπε ο πατέρας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την κατάσταση που δείχνει να μην έχει εξομαλυνθεί.

Σε επίπεδο Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας πάντως, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Σωκράτη Σαβελίδη, θα ληφθούν κι άλλες πρωτοβουλίες για την εξομάλυνση της κατάστασης στο Γυμνάσιο Αργαλαστής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου