ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοφανής επίθεση σε δικηγορικό γραφείο στον Βόλο

πρωτοφανής-επίθεση-σε-δικηγορικό-γρα-906351

Μία περίεργη φωτιά στην είσοδο δικηγορικού γραφείου, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, μετά τη μήνυση που κατέθεσαν κατά αγνώστων οι δύο Βολιώτες δικηγόροι που συνεργάζονται σε αυτό.

Το δικηγορικό γραφείο, στην είσοδο του οποίου άγνωστος ή άγνωστοι έβαλαν φωτιά, βρίσκεται στην οδό Κωνσταντά, λίγα μέτρα μακριά από το δικαστικό μέγαρο, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Στεγάζεται στον πρώτο όροφο και ανήκει στους δικηγόρους Γιάννη Ζ. Δασκαλόπουλο και τον Παναγιώτη- Νικόλαο Κων. Σκαλίμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης – Νικόλαος Σκαλίμης ήταν εκείνος που αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και ενημέρωσε και τον έτερο δικηγόρο. Ο κ. Σκαλίμης μετέβη γύρω στις 12 το βράδυ στο γραφείο να πάρει ορισμένους φακέλους δικογραφιών, ώστε να τις μελετήσει το Σαββατοκύριακο στο σπίτι του. Ανεβαίνοντας όμως στον πρώτο όροφο τον περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη. Ο διάδρομος ήταν γεμάτος καπνούς και η πόρτα της εισόδου του γραφείου είχε εμφανή σημάδια από φωτιά. Ήταν κάτι παραπάνω από αντιληπτό ότι κάποιος επιχείρησε να βάλει φωτιά στην πόρτα.

Ο κ. Σκαλίμης επικοινώνησε με τον κ. Δασκαλόπουλο, ενώ παράλληλα κλήθηκε αμέσως η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Μέσα από το γραφείο δεν έλειπαν φάκελοι και χρήσιμα έγγραφα, όπως διαπίστωσαν οι δύο δικηγόροι, όλο όμως το σκηνικό παρέπεμπε σε ενέργεια που είχε στόχο το γραφείο. Κάποιοι κάτι έψαχναν, αλλά τι είναι το θέμα.

Οι άγνωστοι ή ο άγνωστος δράστης κατάφεραν να εισέλθουν στην οικοδομή όπου στεγάζεται το δικηγορικό γραφείο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Ευτυχώς η φωτιά έκαψε μόνο το προστατευτικό και το κάτω μέρος της πόρτας του γραφείου χωρίς να επεκταθεί στο εσωτερικό αυτού.

Ο κ. Δασκαλόπουλος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπογράμμισε πως την έρευνα πλέον έχει αναλάβει η Αστυνομία. Ο ίδιος και ο κ. Σκαλίμης κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων για φθορά ξένης περιουσίας.

Ερωτηθείς ο κ. Δασκαλόπουλος είπε ότι το μυαλό του δεν πάει κάπου συγκεκριμένα. «Αναλαμβάνουμε διαρκώς σοβαρές υποθέσεις, αλλά δεν μπορώ να πω ότι πάει το μυαλό μου κάπου συγκεκριμένα, αναφορικά ενδεχομένως με κάποιους που θα είχαν πιθανό όφελος από κάτι τέτοιο», ανέφερε.

Κοινή γραπτή δήλωση

Οι δύο δικηγόροι έχουν ενημερώσει για το συμβάν τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, ο οποίος αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση, ενώ σε κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Γιάννης Δασκαλόπουλος και Παναγιώτης- Νικόλαος Σκαλίμης αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Αμφότεροι ορκιστήκαμε να είμαστε πιστοί στην πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούμε στο Σύνταγμα και στους νόμους που συμφωνούν με αυτό, να εκπληρώνουμε τα καθήκοντά μας έναντι των εντολέων μας ευσυνείδητα, να υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών και κατοίκων της χώρας και να αντιστεκόμαστε με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να καταλύσει το Σύνταγμα με τη βία. Επιθέσεις και απόπειρες εκφοβισμού και φίμωσης δεν είναι ικανές να μας αποτρέψουν από την μη προσήκουσα και με σεβασμό, τήρηση του όρκου μας. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η αναζήτηση της αλήθειας και του δικαίου θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και από τους δύο μας, προς όφελος των εντολέων μας και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα. Είναι υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε να ασκούμε το λειτούργημα μας μακριά από εκφοβισμούς και απειλές και έχουμε σκοπό να τιμήσουμε στο ακέραιο τον όρκο μας. Εξάλλου, καμία αήθης και δειλή επίθεση δεν μπορεί να κρυφτεί μέσα στο σκοτάδι της νύχτας και της ανωνυμίας.

Άλλωστε, «Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πάνθ’ ορά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου