ΤΟΠΙΚΑ

Τι έδειξε η νεκροψία για τον 10χρονο Κωνσταντίνο

τι-έδειξε-η-νεκροψία-για-τον-10χρονο-κων-906348

Η εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε στον Βόλο μετά τον τραγικό θάνατο του 10χρονου μαθητή από τον Κισσό βρίσκεται σε εξέλιξη. Εκτός από το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής που έγινε χθες, καταθέσεις θα δώσουν όλοι οι γιατροί που εξέτασαν το παιδί, δηλαδή ο ιδιώτης και οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ επίσης θα κληθούν και οι γονείς.

Το πόρισμα της νεκροψίας- νεκροτομής που διενεργήθηκε χθες από τον ιατροδικαστή Χρήστο Κραββαρίτη στη Λάρισα, επισημαίνει ότι αιτία θανάτου είναι η «ισχαιμία του μυοκαρδίου από λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος».

Επίσης έγιναν ιστολογικές εξετάσεις για τις οποίες τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες.

Ουσιαστικά η ιατροδικαστική έκθεση του κ. Κραββαρίτη επιβεβαίωσε όσα οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου κατέγραψαν στην δική τους έκθεση.

Ο 10χρονος όπως είναι γνωστό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο την Παρασκευή το βράδυ, με υψηλό πυρετό, αφού πρώτα εξετάστηκε από ιδιώτη γιατρό ο οποίος έκρινε ότι έχρηζε νοσηλείας, καθώς οι τελευταίες ακτινογραφίες που υποβλήθηκε έδειξαν αρχή πνευμονίας.

Οι γονείς αναζητούν απαντήσεις

«Πήγαμε στο Νοσοκομείο γιατί ο γιατρός φοβήθηκε ότι η γρίπη θα εξελιχθεί σε πνευμονία και το παιδί πέθανε την επόμενη μέρα», επισήμανε χθες ο πατέρας του συγκλονισμένος μιλώντας στο Astra Τv.

Ο ίδιος εκφράστηκε με πικρία ότι, «αν υπήρχε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Βόλου, ενδεχομένως το παιδί να είχε σωθεί» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για το συγκεκριμένο θέμα να κινηθεί αναλόγως με το τι θα δείξει η ιατροδικαστική έρευνα και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων. «Θα προτιμούσα αυτό το Νοσοκομείο να μην έχει άλλες κλινικές και να έχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για μικρά παιδιά. Να μην φεύγουν έτσι μικρά παιδιά», ανέφερε.

Το παιδί πάντως στο Αχιλλοπούλειο διασωληνώθηκε προκειμένου να βοηθηθεί η αναπνευστική του λειτουργία, σύμφωνα με τους αναισθησιολόγους και τους παιδιάτρους, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή «έπεσαν πάνω του», προσπαθώντας για το καλύτερο.

Παράλληλα, οι γιατροί επικοινώνησαν με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, αλλά και το Ιπποκράτειο, προκειμένου να διερευνήσουν τη δυνατότητα διακομιδής του εκεί. Οι πληροφορίες λένε ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου σημειωτέον δεν υπάρχει ΜΕΘ Παίδων οι γιατροί υπογράμμισαν ότι θα είναι καλύτερο να μην μετακινηθεί σε τόσο βαριά κατάσταση, ενώ ανάλογη απάντηση φέρεται να έδωσαν και οι γιατροί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου