ΤΟΠΙΚΑ

Ορίζοντες ανάπτυξης για την ΑΣΠΑΙΤΕ στον Βόλο

ορίζοντες-ανάπτυξης-για-την-ασπαιτε-σ-906326

Επίσκεψη στο παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Βόλο πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ, Σπυρίδων Πανέτσος.

«Η σημασία της λειτουργίας του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) και του Προγράμματος Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ, σε περιφερειακό επίπεδο, αποτελεί πολύτιμο λίθο για την ανάπτυξη της τοπικής ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και σημαντική διευκόλυνση για τους κατοίκους – επιστήμονες των επαρχιακών πόλεων που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν το επάγγελμα τους και να μετακινηθούν για να το επιτύχουν».

Αυτά, μεταξύ άλλων τόνισε ο καθηγητής και αντιπρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Καταρχάς ο Καθηγητής συναντήθηκε με τις διδάσκουσες και τους διδάσκοντες των Προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ παρουσία του Συντονιστή του παραρτήματος ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου Δρ Σωκράτη Σαβελίδη και των διοικητικών στελεχών Σαραντοπούλου Ακριβής και Μιτζέλου Ειρήνης, συζητώντας θέματα αρμοδιότητας τους και εξετάζοντας προβλήματα αλλά και προοπτικές της λειτουργίας των Προγραμμάτων. Συνεχάρη τις διδάσκουσες και τους διδάσκοντες για την άψογη υλοποίηση των στόχων των Προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ στον Βόλο και τους δήλωσε πως είναι πάντα στη διάθεση τους για οποιαδήποτε βοήθεια.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με σπουδαστές όλων των τμημάτων του παραρτήματος και συνομίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα αφουγκραζόμενος ανησυχίες τους και επιλύοντας απορίες που έχουν προκύψει κατά την διάρκεια της φοίτηση τους με αφορμή την ολοκλήρωση των σπουδών του χειμερινού εξαμήνου.

Αναφέρθηκε στην 20ετή προσφορά του παραρτήματος στα εκπαιδευτικά και επιστημονικά πράγματα ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας και παραλλήλισε την εν λόγω προσφορά με την πάνω από 60 χρόνια λειτουργία της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) στην χώρα.

Ο Συντονιστής του παραρτήματος ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο την υποστήριξη του για την διεύρυνση του Παραρτήματος με την αύξηση των εισακτέων για το επόμενο Ακαδημαϊκό έτος μιας και υπάρχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον στην περιοχή και ο ίδιος ανταποκρίθηκε ιδιαιτέρως θετικά.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και συνομιλίες του Αντιπροέδρου και του Συντονιστή του παραρτήματος ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου με στελέχη της εκπαίδευσης, της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην Κεντρική Ελλάδα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου