ΤΟΠΙΚΑ

Ερχονται βροχές και καταιγίδες σε Μαγνησία και Σποράδες

ερχονται-βροχές-και-καταιγίδες-σε-μαγ-906286

Νέο επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εκδόθηκε από την ΕΜΥ, όπως ενημέρωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας, ζητώντας από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις του.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, προβλέπονται καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Αύριο Τρίτη, προβλέπεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά) και στις Σποράδες έως το βράδυ, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Επίσης προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο το βράδυ έως και την Παρασκευή, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια που

βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και στα βόρεια ημιορεινά, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Η πολιτική προστασία συστήνει στους πολίτες να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ,ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων αλλά και προληπτικά.

Προς την κατεύθυνση αυτή τους συμβουλεύει να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους αλλά και προληπτικά, καθώς επίσης να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αλλά και προληπτικά.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες. (Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112- ΕΚΑΒ 166).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου