ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση της διοίκησης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ

παρέμβαση-της-διοίκησης-του-ικα-εταμ-90586

Για την απεργία πείνας, την οποία συνεχίζει η 48χρονη Ευαγγελία Κωσταρέλλου ~ Μετά από δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

Σε εκ νέου διερεύνηση του ιατρικού φακέλου της 48χρονης Βολιώτισσας, Ευαγγελίας Κωσταρέλλου, η οποία συνεχίζει την απεργία πείνας από την περασμένη Τετάρτη διαμαρτυρόμενοι για την απόρριψη από το ΚΕΠΑ της αίτησής της να λάβει επίδομα αναπηρίας θα προχωρήσει το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Η αντίδραση της διοίκησης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ήταν άμεση και με ευαισθησία απέναντι στην περίπτωση της 48χρονης, μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ την περασμένη Κυριακή.

Σε απάντηση που απέστειλε στην εφημερίδα η κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ αναφέρονται τα εξής:

«Οι Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕΠΑ λειτουργούν με γνώμονα την εξασφάλιση ενιαίας υγειονομικής κρίσης σε όλες τις περιπτώσεις που απαιτείται πιστοποίηση της αναπηρίας, βάσει του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας και κατά ιατρική κρίση.

Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνοντας υπ’ όψη την ιδιαίτερη φύση της υπόθεσης, η Διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα προβεί σε εκ νέου διερεύνηση του εν λόγω ιατρικού φακέλου, στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου.

Στόχος του Ιδρύματος παραμένει πάντοτε η ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες», καταλήγει.

Η άπορη ζει μόνη χωρίς να έχει καμία βοήθεια ούτε από το συγγενικό της περιβάλλον, ούτε από το φιλικό. Αντιμετωπίζει ψυχολογικό πρόβλημα, καταρράκτη που απειλεί με αποκόλληση το ένα της μάτι, στένωση οισοφάγου, διαβρώσεις στομαχιού, έλκη, χρόνια ασθματοειδή βρογχίτιδα με κρίσεις και παροξυσμούς, προβλήματα στη μέση της όπου έχει μετατόπιση σπονδύλου, φθορά δίσκου, διαλυμένη από τροχαίο ατύχημα δεξιά λεκάνη και ισχιαλγία – οσφυαλγία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σηκώνει βάρος και να στέκεται όρθια πάνω από πέντε λεπτά.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ την αναζήτησε στο διαμέρισμά της στην οδό Φιλελλήνων 5, στον πρώτο όροφο, που είναι προίκα από τον πατέρα της και παραμένει ανοίκιαστο από τον Ιούνιο του 2010. Πλέον δεν έχει ούτε νερό, ούτε ρεύμα, ενώ τα κοινόχρηστα μετρούν σειρά απλήρωτων λογαριασμών. Το ενοίκιό του αποτελούσε το μοναδικό εισόδημα που είχε για να ανταπεξέρχεται στις βασικές της ανάγκες, με αποτέλεσμα οι φορολογικές της δηλώσεις να είναι μηδενικές εδώ και έξι συνεχόμενα χρόνια.

Η 48χρονη αρνείται να σταματήσει την απεργία πείνας αν το ΚΕΠΑ δεν άρει την απόφασή του και δεν της χορηγήσει επίδομα αναπηρίας, καθώς τα προβλήματα υγείας την καθιστούν ανίκανη να εργαστεί.

Λόγω της ιδιαίτερης φύσης της υπόθεσης η Διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα διερευνήσει ξανά το φάκελο της, καθώς στόχος του Ιδρύματος είναι η ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου