ΤΟΠΙΚΑ

Προσμονή για την Ανάσταση στη Μητρόπολη Δημητριάδος

προσμονή-για-την-ανάσταση-στη-μητρόπο-905701

Με συγκίνηση και έντονη προσμονή η τοπική Εκκλησία αναμένει το Αγιο Φως της Αναστάσεως, μετά την τελετή της αφής στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, το πρωί.

Το Αγιο Φως προγραμματίζεται να αφιχθεί σήμερα το απόγευμα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας και από εκεί θα μεταφερθεί οδικώς στον Βόλο. Αναμένεται να φθάσει στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου (Αντωνοπούλου – Δημ. Γεωργιάδου) μεταξύ 8 και 8.30μ.μ. Από εκεί θα μεταλαμπαδευτεί στους Ιερούς Ναούς και στις Ιερές Μονές της τοπικής Εκκλησίας για την τελετή της Αναστάσεως.

Αναστάσιμες Ακολουθίες

Με αναστάσιμη λαμπρότητα και πασχαλινή μεγαλοπρέπεια θα γιορταστεί, εξάλλου, η σήμερα η Ανάσταση του Χριστού στο Βόλο.

Σήμερα το πρωί στους Ιερούς Ναούς τελέστηκε ο Εσπερινός του Πάσχα (Α΄ Ανάσταση) και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτούργησε, πάνω στο κουβούκλιο του Επιταφίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στις 9 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, του νέου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου, θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς, στις 11.00 μ.μ. θα ψαλεί η Ακολουθία του Μεσονυκτικού και στις 12 τα μεσάνυκτα θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως. Θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, η οποία θα απολύσει στις 1.30 π.μ.

Ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Η Ακολουθία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό Αstra, το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

Εσπερινός της Αγάπης

Αύριο, ανήμερα του Πάσχα, στις 10 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως θα αναγνωσθεί σε διάφορες γλώσσες, ενώ θα ψαλεί και στην Ομηρική διάλεκτο. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος θα διανείμει Πασχαλινά αυγά στον κλήρο και τον λαό.

Η Ακολουθία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό Αstra, το κανάλι της Μητρόπολης Δημητριάδος στο youtube και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου