ΤΟΠΙΚΑ

Εργαστήριο κηποτεχνικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

εργαστήριο-κηποτεχνικής-στο-πανεπισ-904851

Τμήμα του υπαίθριου χώρου του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην περιοχή Πεδίον του Αρεως στον Βόλο, θα «πρασινίσει» στο πλαίσιο εργαστηρίου κηποτεχνικής που διοργανώνεται από την ομάδα OpenUpUth.

Το εργαστήριο κηπουρικής στην πόλη θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 20 Μαΐου, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο και απευθύνεται σε νέους δημιουργικούς ανθρώπους με καλλιεργητικά ενδιαφέροντα.

Στο εργαστήριο «Urban Gardening», θα γίνουν συζητήσεις για την καλλιέργεια, τη διατροφή, τις πρακτικές καλλιεργειών και κηποτεχνίας, ενώ κατά τη διάρκειά του θα δημιουργηθούν νέοι κήποι τόσο στον υπαίθριο χώρο του Πεδίου του Αρεως όσο και σε αυλές σπιτιών συμμετεχόντων.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν και όλοι θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Open Up. Οι αιτήσεις κατατίθενται έως 11 Μαΐου, στη διεύθυνση [email protected], ενώ υπάρχει όριο συμμετοχής 25 ατόμων.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει καθημερινά θεωρεία και στη συνέχεια καλλιεργητικές δραστηριότητες. Κατά την πρώτη ημέρα, θα γίνει προετοιμασία του εδάφους στον υπαίθριο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου θα κατασκευαστεί και κάδος κοσμποστοποίησης. Τη δεύτερη ημέρα, θα γίνει ενημέρωση για τον σπόρο και θα δημιουργηθούν σπορεία. Την τρίτη ημέρα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τρόπους και τεχνικές ποτίσματος. Την τέταρτη ημέρα θα γίνουν επισκέψεις σε αστικούς κήπους του Βόλου και την Πέμπτη και τελευταία ημέρα θα φυτευτούν δέντρα στο campus.

Η ομάδα συντονισμού αποτελείται από τους Ηλέκτρα Ναούμ, Τάσο Μακρή, Ελένη Διαμαντούλη και σύμβουλοι είναι οι Ζήσης Κοτιώνης, Φοίβη Γιαννίση και Αλέξανδρος Ψυχούλης.

Το OpenUpUth είναι μια ομάδα που αποτελείται από αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, δημιουργικούς επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, οι οποίοι εκπροσωπούν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο ευρωπαϊκό έργο Open Up.

Το Open Up είναι ένα τετραετές πολιτιστικό πρόγραμμα (2020-2023), συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Creative Europe που στοχεύει να αναδείξει και να προωθήσει καλλιτέχνες, σχεδιαστές, τεχνίτες και δημιουργικούς ανθρώπους που βρίσκονται στις επτά πόλεις των συνεργαζόμενων φορέων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου