ΤΟΠΙΚΑ

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για τη φωτιά σε λεωφορείο στον Μπράλο

το-σώμα-ελλήνων-προσκόπων-για-τη-φωτιά-904787

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π) αναφορικά με το περιστατικό με το τουριστικό λεωφορείο που πήρε φωτιά λίγο πριν τον Μπράλο.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε ομάδα προσκόπων από τη Μαγνησία και την Καρδίτσα που ταξίδευε για το Αγρίνιο και ευτυχώς δεν υπήρξε κανείς τραυματισμός, αντίθετα ελήφθησαν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα και έγινε εκκένωση με ασφαλή τρόπο πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων υπεύθυνα ενημερώνει ότι σήμερα Πέμπτη 28/4/2022 το μεσημέρι, ναυλωμένο τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 28 εφήβους προσκόπους (ηλικίας 15-18 ετών) και πέντε ενήλικες συνοδούς τους από τον Βόλο στο Αγρίνιο όπου διεξάγεται πανελλήνια προσκοπική δραστηριότητα, για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί, έπιασε φωτιά στο Μπράλο και υπέστη σοβαρότατες υλικές ζημιές.

Αναλυτικά σημειώνει: «Τα ενήλικα στελέχη που συνόδευαν τους εφήβους αντιλήφθηκαν έγκαιρα τη βλάβη, απομάκρυναν οργανωμένα τους επιβαίνοντες μαζί με τα προσωπικά τους αντικείμενα χωρίς να σημειωθεί κανένας τραυματισμός. Επιπλέον ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες πυροσβεστικές αρχές που επιχείρησαν στο σημείο και περιόρισαν τη φωτιά. Επίσης ενημερώθηκαν και οι γονείς των ανηλίκων.

Το τουριστικό πρακτορείο απέστειλε άμεσα νέο λεωφορείο και οι Πρόσκοποι συνέχισαν το ταξίδι τους για τον Αγρίνιο όπου θα συμμετάσχουν κανονικά στη προγραμματισμένη δραστηριότητα.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αποτελεί τη μεγαλύτερη παιδαγωγική κίνηση νέων και σε όλες τις δραστηριότητες του τηρούνται πρωτόκολλα ασφάλειας για τα οποία έχουν εκπαιδευτεί οι ενήλικες εθελοντές του και συνεργάζεται πάντοτε με εταιρείες που τηρούν επίσης τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα ασφάλειας. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ασφάλεια των ανηλίκων και των ενηλίκων μελών ακόμα και κάτω από ατυχείς συνθήκες όπως συνέβη σήμερα».

Τέλος, το Σ.Ε.Π. ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην επιχείρηση στο Μπράλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου