ΤΟΠΙΚΑ

Διμέτωπη επίθεση από Νίκο Ανδρουλάκη

διμέτωπη-επίθεση-από-νίκο-ανδρουλάκη-904785

Διμέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τον Βόλο ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της προσυνεδριακής διαδικασίας του κόμματος τοπικά και εν όψει των εσωκομματικών διαδικασιών για την αυτοοργάνωση του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Ανδρουλάκης εστίασε την κριτική του στα ελληνοτουρκικά και την ακρίβεια, παρουσιάζοντας τις δικές του προτάσεις.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έτυχε θερμής υποδοχής από παλιά και νέα μέλη του κόμματος που τον υποδέχθηκαν στη γεμάτη αίθουσα του ERGON, με χειροκροτήματα και συνθήματα ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και τις τελευταίες εξελίξεις ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την εξωτερική της πολιτική και να «διαβάσει» σωστά τον «αμετανόητο αναθεωρητισμό» που παραμένει κύριο στοιχείο της πολιτικής της τουρκικής κυβέρνησης.

“Η ελληνική κυβέρνηση αλλά και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, πρέπει να καταλάβουν ότι με την πολιτική κατευνασμού δεν οδηγούμαστε πουθενά. Χρειάζεται ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης. Είδαμε τι έκανε η πολιτική κατευνασμού σε σχέση με τον κ. Ερντογάν. Ηγέτες αυταρχικοί, αναθεωρητικοί που προσεγγίζουν το διεθνές δίκαιο με έναν τρόπο παράλογο πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ταραξίες της ευρύτερης περιοχής και αυτή πρέπει να είναι η απάντηση της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι του κ. Ερντογάν”, ανέφερε.

Αναφορικά με την ακρίβεια ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στηλίτευσε την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία χαρακτήρισε υποκριτική.

Επανέφερε επίσης την πρότασή του για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και τάχθηκε υπέρ της απανθρακοποίησης με ήπιο, βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου