ΤΟΠΙΚΑ

Δρομολογούνται νέα έργα στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

δρομολογούνται-νέα-έργα-στο-δήμο-ζαγο-90277
Η ανάθεση στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης της διαχείρισης των οφειλών που παρέλαβε η Δημοτική Αρχή από τους πρώην Δήμους, συνολικού ύψους 6 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, αποφασίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου κατά τη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η υλοποίηση των ήδη δρομολογημένων έργων, όπως επίσης και τη εκτέλεση νέων, σύμφωνα με τις προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων. Οι προτάσεις περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για την ερχόμενη χρονιά, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης αποχώρησε από την αίθουσα η ομάδας μείζονος μειοψηφίας, αφού όπως υποστηρίζουν η ομάδα δεν πήρε στα χέρια της την εισήγηση για το συγκεκριμένο θέμα.
Μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση εγκρίθηκαν ψηφίσματα κατά της διαθεσιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων και υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Το σύνολο των προτάσεων των Τοπικών Συμβουλίων σχετικά με την υλοποίηση ώριμων έργων και τον καθορισμό νέων εντάχθηκε στον τεχνικό προγραμματισμό του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για την ερχόμενη χρονιά, ωστόσο η Δημοτική Αρχή εκτιμά ότι θα καταφέρει να υλοποιήσει μέρος των δράσεων και όχι το σύνολό τους.
Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γιώργος Αντώνογλου – Κασσαβέτη, θα υλοποιηθούν κάποια από τα προγράμματα που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα, αφού είναι δύσκολο να υλοποιηθούν όλα. Από την πλευρά της η μείζονος μειοψηφία υποστήριξε ότι αποχώρησε από την συνεδρίαση, αφού δεν παραδόθηκε στους συμβούλους η σχετική εισήγηση για το θέμα.
Παράλληλα κατά την συνεδρίαση παρουσιάστηκε η έκθεση των ορκωτών λογιστών για τις οφειλές που παρέλαβε η Δημοτική Αρχή από τους πρώην Δήμους Ζαγοράς και Μουρεσίου, συνολικού ύψους 4.611.715 ευρώ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Αντώνογλου – Κασσαβέτη, πρόκειται για οφειλές προς προμηθευτές και τρίτους, χωρίς να υπολογίζονται οι αντίστοιχες των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων, που εκτιμούνται στα 2 περίπου εκατομμύρια ευρώ. «Σχετικά με το σύνολο των οφειλών που παραλάβαμε από τους πρώην Δήμους ανέρχεται στα 6 περίπου εκατομμύρια ευρώ, όπως τις είχαμε υπολογίσει από την αρχή. Προκειμένου να υπάρχουν αντιδράσεις και διαφωνίες, αναθέτουμε την όλη διαχείριση των οφειλών στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Είναι ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν μπορεί να παρακαμφθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Τέλος να σημειωθεί ότι από την προχθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε ψήφισμα κατά των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων δημοτικών υπαλλήλων. Αυτή τη στιγμή στο Δήμο εργάζονται συνολικά εννιά υπάλληλοι αορίστου χρόνου Δ.Ε. Διοικητικού και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου δεν τίθεται θέμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων.
Αθηνά Τσιργή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου