ΤΟΠΙΚΑ

Παρεμβάσεις σε τρία μέτωπα στον Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου

παρεμβάσεις-σε-τρία-μέτωπα-στον-δήμο-ζ-90257

Παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα ξεκίνησαν από σήμερα κιόλας στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για να αποκατασταθούν οι τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν από τα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα.

Χθες, σε τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή προϊσταμένων και μηχανικών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του υπουργείου, του δημάρχου και αντιδημάρχου, κ.κ. Παν. Κουτσάφτη και Απ. Κοντογιώργου αντίστοιχα, αποφασίστηκε ποιος αναλαμβάνει τι, και σήμερα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις.

Συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν αναλάβει την αποκατάσταση του οδοστρώματος για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων από Χορεύτρα έως Πουρί. Παράλληλα, εγκαθίστανται δύο συνεργεία εργολάβων του ΥΠΟΜΕΔΙ προκειμένου να ολοκληρώσουν τις αποκαταστάσεις από Χορευτό προς Ζαγορά, από Αγίους Σαράντα προς Μακρυράχη και Χορευτό, από Μούρεσι προς Παπά Νερό και Νταμούχαρη και από Τσαγκαράδα – Μυλοπόταμο και Νταμούχαρη.

Την ίδια ώρα, ο δήμος συνεχίζει με συνεργεία τις εργασίες για την αποκατάσταση της υδροδότησης των οικισμών και για την αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου. «Θα ακολουθήσουν τα τεχνικά δελτία, να δούμε τι χρηματοδότηση θα έχουμε, προκειμένου να δρομολογήσουμε έργα για την οριστική αποκατάσταση στα δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης και στην αγροτική οδοποιία», τόνισε ο κ. Κουτσάφτης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσάφτη την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να γίνει νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή του διευθυντή του ΙΓΜΕ προκειμένου να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των αυτοψιών που πραγματοποίησε το κλιμάκιο και να αποφασιστούν τι μελέτες θα χρειαστεί να εκπονηθούν προκειμένου να ξεκινήσουν μόνιμα έργα στο Πήλιο.

Σημειώνεται ότι δύο υπάλληλοι του ΥΠΟΜΕΔΙ συνεχίζουν την καταγραφή και τον έλεγχο των αιτήσεων που προσκομίζουν δημότες, για σπίτια που παρουσιάζουν ρωγμές, καθιζήσεις και άλλου είδους καταστροφές.

Ετοιμος ο δρόμος στη Μαυρούτσα

Μετά από 15 ημέρες αποκλεισμού, η Τσαγκαράδα επιτέλους επικοινωνεί από χθες με τον υπόλοιπο δήμο. Το σημείο στη Μαυρούτσα όπου ο δρόμος κατέρρευσε και δημιουργήθηκε χαντάκι σε μήκος 100 μέτρων και βάθος πέντε μέτρων, χθες αποκαταστάθηκε και μπορεί πλέον να γίνει με ασφάλεια η διέλευση αυτοκινήτων και λεωφορείων.

Σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Παν. Κουτσάφτης, θα λειτουργήσουν κανονικά και τα σχολεία της περιοχής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου