ΤΟΠΙΚΑ

Περιφράξεις – εμπόδιο για θάλασσα μετά την παραλία Μαραθιάς στη Μηλίνα

περιφράξεις-εμπόδιο-για-θάλασσα-μετ-902229

Σε καταγγελίες για αποκλεισμό της πρόσβασης προς τη θάλασσα προχώρησαν κάτοικοι του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Σύμφωνα με τους ίδιους, το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ένας μετά τον άλλον ιδιοκτήτες εκτάσεων προχωρούν σε περίφραξη των κτημάτων τους κλείνοντας όμως τον δρόμο προς τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο νόμος ορίζει ότι σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή δεν υπάρχει δυνατότητα περίφραξης ιδιωτικού χώρου, δεδομένου ότι αποκόπτεται η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

«Επιχειρήσεις στην περιοχή υπό τον φόβο καταγγελιών, δεν κάνουν περιφράξεις. Ιδιώτες όμως έχουν αποκλείσει κάθε πρόσβαση στην παραλία», καταγγέλλουν δημότες, που πλέον δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στην παραλία.

Πρόκειται για τμήμα της Μηλίνας, μετά την παραλία Μαραθιάς. Στα συγκεκριμένα σημεία, που έχουν γίνει περιφράξεις, ιδιώτες φέρονται να έχουν τοποθετήσει τοιχία και άλλες κατασκευές πάνω στο οδόστρωμα. «Δεν έχουμε ούτε πρόσβαση στην παραλία, ούτε μπορούμε να κυκλοφορούμε πεζή στο σημείο, καθώς δεν υπάρχει ούτε καν μία στενή λωρίδα για να κινούμαστε, σαν άτυπο πεζοδρόμιο», διαμαρτύρονται, ζητώντας από τον Δήμο να πράξει τα δέοντα και προειδοποιώντας με καταγγελία στην Πολεοδομία Βόλου.

Το θέμα τέθηκε υπόψη του δημάρχου Νοτίου Πηλίου, Μιχάλη Μιτζικού, ο οποίος έδωσε άμεσα εντολή στην τεχνική υπηρεσία να συγκροτήσει κλιμάκιο ελέγχου και να προχωρήσει σε αυτοψία προκειμένου να διαπιστώσει τα καταγγελλόμενα.

«Από την έναρξη της θητείας μας έχουμε δώσει έμφαση στην ανεμπόδιστη πρόσβαση στις παραλίες για κάθε δημότη και κάθε επισκέπτη. Θα ελέγξουμε τα καταγγελλόμενα και θα πράξουμε ό,τι ορίζει ο Νόμος για κάθε περίπτωση», σημείωσε ο κ. Μιτζικός.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Δήμος Νοτίου Πηλίου καλείται να διαχειριστεί περιπτώσεις κτισμάτων που κόβουν την πρόσβαση στον αιγιαλό. Τον Μάιο του 2020 είχε προχωρήσει σε αυτοψία κατά μήκος της παραλίας Κορώπης και είχε εντοπίσει κατασκευές, η περίφραξη των οποίων σταματά εκεί που σκάει το κύμα. Μάλιστα έφερε έλεγχο των υπηρεσιών και σύνταξη έκθεσης αυτοψίας για τις αυθαίρετες κατασκευές, που δεν εμποδίζουν απλώς την πρόσβαση στην παραλία, αλλά σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν θα υπάρχει διέξοδος προς τη θάλασσα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου