ΤΟΠΙΚΑ

Στους κορυφαίους του κόσμου καθηγητές του Π.Θ.

στους-κορυφαίους-του-κόσμου-καθηγητέ-901369

Τρεις καθηγητές του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συγκαταλέγονται στους κορυφαίους επιστήμονες στον τομέα της έρευνας της ψυχολογίας στον κόσμο και καταλαμβάνουν τρεις από τις πρώτες εννέα θέσεις ανάμεσα σε Ελληνες επιστήμονες.

Πρόκειται για τους καθηγητές Μάριο Γούδα, Γιάννη Θεοδωράκη και Αθανάσιο Παπαϊωάννου, τους οποίους συγχαίρει μέσω μηνύματός του στο Facebook ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης.

Το Research.com, από τους σημαντικότερους ιστότοπους στον τομέα της έρευνας στην ψυχολογία, ο οποίος προσφέρει αξιόπιστα δεδομένα από το 2014, προχώρησε στην πρώτη κατάταξη των κορυφαίων επιστημόνων στην ψυχολογία σε όλον τον κόσμο.

Η κατάταξη δημιουργήθηκε μέσα από δείκτες, δημοσιεύσεις και παραπομπές που συγκεντρώθηκαν στις 6 Δεκεμβρίου 2021. Βασίστηκε στη σχολαστική εξέταση 166.880 επιστημόνων ενώ για τον κλάδο της ψυχολογίας εξετάστηκαν πάνω από 12.533 προφίλ.

Αξιολογήθηκαν οι δημοσιεύσεις του κάθε επιστήμονα στον τομέα της ψυχολογίας, βραβεία και διακρίσεις, ενώ κάθε προφίλ επαληθεύτηκε χειροκίνητα και συγκρίθηκε με ένα ευρύ φάσμα αξιόπιστων πηγών.

Με βάση όλα τα παραπάνω, διακρίθηκαν τρεις καθηγητές του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο Μάριος Γούδας στη θέση 6.582 ανάμεσα σε ερευνητές απ’ όλον τον κόσμο και τέταρτος στην εθνική κατάταξη, ο Γιάννης Θεοδωράκης στη θέση 6.587 σε όλον τον κόσμο και πέμπτος στην εθνική κατάταξη και ο Αθανάσιος Παπαϊωάννου στη θέση 6.561 σε όλον τον κόσμο και έκτος στην εθνική κατάταξη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου