ΤΟΠΙΚΑ

Πάρτι – εφιάλτης στο πάρκο Αναύρου

πάρτι-εφιάλτης-στο-πάρκο-αναύρου-901352

Σε… εφιάλτη για κατοίκους της συνοικίας του Αναύρου, αλλά και για τις δημοτικές υπηρεσίες, που καλούνται να συμμαζεύουν το απόλυτο χάος, έχει εξελιχθεί τους τελευταίους δύο μήνες πάρτι, που διοργανώνουν νεαροί, στο θεατράκι στο πάρκο της περιοχής. Από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας εκατοντάδες νέοι και νέες παρτάρουν, παίζοντας μουσική στη διαπασών, πίνοντας ποτά και μπίρες και αφήνοντας πίσω τους φεύγοντας εικόνες ντροπής.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες περιοίκων, τα πάρτι ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες περίπου. «Στην αρχή γίνονταν μία φορά την εβδομάδα, κάθε Σάββατο. Πλέον κάνουν πάρτι και καθημερινές, κυρίως την Πέμπτη», αναφέρουν κάτοικοι.

Οπως περιγράφουν το ραντεβού δίνεται τα μεσάνυχτα. «Στις 12 τα μεσάνυχτα βλέπει κανείς ορδές νεαρών να φθάνουν στο πάρκο του Αναύρου και να κατευθύνονται στο θεατράκι. Με μηχανάκια, πεζή, ολόκληρες παρέες, φθάνουν μαζικά για το καθιερωμένο πλέον πάρτι», περιγράφουν.

Η νεολαία δεν συγκεντρώνεται απλώς στο σημείο. Το πάρτι φαίνεται να είναι οργανωμένο. Καταφθάνουν εκεί φέρνοντας μαζί τους κουτιά με μπίρες, μπουκάλια με ποτά, φαγητά και φυσικά ηχεία τα οποία στήνουν στο θεατράκι και παίζουν μουσική στη διαπασών.

«Πρόκειται για εκατοντάδες νέους. Και χίλιους να πούμε, δεν είναι υπερβολή. Οπως γίνεται αντιληπτό, προκαλείται απίστευτη φασαρία, όχι μόνο για όσους διαμένουν πάνω στην Πλαστήρα, αλλά και στους πίσω δρόμους», αναφέρουν κάτοικοι μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Το πάρτι αρχίζει στις 12 τα μεσάνυχτα και διαρκεί έως το πρωί. «Χθες (σ.σ. προχθές) το έληξαν στις έξι το πρωί. Εχουμε χάσει τον ύπνο και την ηρεμία μας», καταγγέλλουν δημότες.

Δεν είναι μόνο η μουσική που παίζει στη διαπασών. «Φωνές, ουρλιαχτά, φεύγουν μεθυσμένοι κάνοντας εμετό όπου βρουν. Κάνουν κόντρες με τα μηχανάκια τους μέσα στον πεζόδρομο. Προκαλούν φθορές. Πριν από λίγες ημέρες ξήλωσαν τα κολονάκια του πεζοδρόμου και τα πέταξαν στους κάδους. Καλούμε την αστυνομία και δεν παρεμβαίνει», διαμαρτύρονται σε έντονο ύφος, άνθρωποι που έχουν χάσει τον ύπνο τους.

«Ολη η γειτονιά, σε κάθε πάρτι είναι στο πόδι και κανείς δεν παρεμβαίνει», λένε αγανακτισμένοι. Η κατάσταση έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα και για καταστηματάρχες. Οπως λένε οι ίδιοι αν παίξουν μουσική σε ένταση ενός ντεσιμπέλ παραπάνω πάνε αυτόφωρο ή αν παραβιάσουν το ωράριο λειτουργίας, στο πάρκο όμως Αναύρου, φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

Παλεύουν με τις σκούπες για ώρες

Το πρόβλημα της ηχορύπανσης σε ώρες κοινής ησυχίας, οι κόντρες και οι φθορές είναι μόνο το ένα σκέλος. Το ξημέρωμα βρίσκει το πάρκο του Αναύρου σαν… βομβαρδισμένο τοπίο.

Εκατοντάδες σπασμένα μπουκάλια από ποτά, πεταμένα κουτιά μπίρας, χαρτιά και ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Ο χώρος θυμίζει υπαίθρια… χωματερή που δεν προσβάλλει μόνο το περιβάλλον και την αισθητική, αλλά εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για πιθανούς τραυματισμούς.

Δεν είναι τυχαίο ότι ολόκληρα κλιμάκια των δημοτικών υπηρεσιών δίνουν αγώνα επί ώρες κάθε φορά για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να καθαρίσουν τον χώρο μέχρι… το επόμενο πάρτι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου