ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές αναγνώρισαν βιωματικά κινδύνους στο διαδίκτυο

μαθητές-αναγνώρισαν-βιωματικά-κινδύ-900767

Πώς αναγνωρίζουμε ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook; Ποιες είναι οι τεχνικές κλεψίματος στα social media και ποιες επιθέσεις καλείται να αποκρούσει το υποψήφιο θύμα; Πώς εντοπίζουμε έναν χρήστη;

Μέσα από συγκεκριμένα, στοχευμένα παραδείγματα μαθητές του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, ενημερώθηκαν για τους κινδύνους του διαδικτύου, έμαθαν να τους αναγνωρίζουν και πώς να αντιδρούν προκειμένου να μην πέσουν θύματα επιτηδείων. Όλα αυτά δεν έγιναν θεωρητικά αλλά στην πράξη, μέσα από πρόγραμμα που οργάνωσαν Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Πρόκειται για το πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης και χρήσης του διαδικτύου με τίτλο «Χρησιμοποιώ το διαδίκτυο με σιγουριά», που ξεκίνησε χθες από το 4ο Γυμνάσιο Βόλου και στόχος είναι να φθάσει σε όλα τα γυμνάσια και δημοτικά σχολεία του νομού, προκειμένου οι μαθητές με βιωματικό τρόπο να μάθουν πώς μπορούν να προστατευτούν από τις απειλές του διαδικτύου.

Η δράση υλοποιήθηκε στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου, όπου οι μαθητές κάθισαν μπροστά από υπολογιστές και κλήθηκαν να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν υπαρκτούς κινδύνους στο διαδίκτυο, με τη βοήθεια του ανθυπαστυνόμου Γεωργίου Σκόνδρα και του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπεύθυνου της ομάδας TALOS, Γιώργου Πρώια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου