ΤΟΠΙΚΑ

Συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και σωματείων πραγματοποιεί το ΚΚΕ

συναντήσεις-με-εκπροσώπους-φορέων-κα-900532

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ με εκπροσώπους φορέων και σωματείων.

Τα μέλη της Τ.Ε. Στεργίου Κώστας και Μαριεττάκης Δημήτρης συναντήθηκαν με τη Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας». Απηύθυναν κάλεσμα στα μέλη του Δ.Σ. του συνδικάτου συμμετοχής στην εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει η Τ.Ε. τη Δευτέρα 23/1, ώρα 6:30 μ.μ., στην Αίθουσα «Αχίλλειον», με θέμα: «Ενεργειακή φτώχεια και κίνδυνοι για το λαό – κέρδη δισεκατομμυρίων για τους επιχειρηματικούς ομίλους». Τόνισαν ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιταχύνει ανακατατάξεις και ανταγωνιστικά σχέδια στον τομέα της Ενέργειας που προϋπήρχαν, όπως είναι και η αδειοδότηση της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βόλο. Επισήμαναν ότι τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες έχουν ευθύνη για την προώθηση της πολιτικής της απελευθέρωσης ενέργειας, της «πράσινης μετάβασης» και του χρηματιστηρίου της Ενέργειας που βυθίζουν τα εργατικά – λαϊκά στρώματα στην ενεργειακή φτώχεια, την ίδια στιγμή που κατασκευαστικοί όμιλοι δικτύων και υποδομών καθώς και Έλληνες εφοπλιστές αποκομίζουν τεράστια κέρδη, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές.

Έκαναν ξεκάθαρο ότι η εξέλιξη αυτή μεγαλώνει τους κινδύνους για τον λαό της περιοχής που βιώνει ήδη την ανασφάλεια από την εγκατάσταση στην περιοχή της Θεσσαλίας αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και υποδομών και τώρα καλείται να μπει στο μάτι του κυκλώνα και των ενεργειακών ανταγωνισμών. Με επίκεντρο τις ενεργειακές υποδομές που εγκαθίστανται, υλοποιείται η πολιτική της ΕΕ που προωθεί το πανάκριβο εισαγόμενο αμερικανικό φυσικό αέριο ως στρατηγικό καύσιμο ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα στο όνομα της απεξάρτησης από το ρωσικό. Πρόκειται για κατευθύνσεις που διαιωνίζουν την ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδας και δεν αξιοποιούν το σύνολο των εγχώριων ενεργειακών πηγών προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Οι συνδικαλιστές της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου εξέφρασαν την ανησυχία τους για αυτά τα σχέδια και εξέφρασαν τη θέλησή τους θα συμμετέχουν στην εκδήλωση τη Δευτέρα στο «Αχίλλειον» και ότι θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τέτοιες επενδύσεις και για τη ζωή των εργατών αλλά και για το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον της περιοχής.

Επίσης τα μέλη της Τ.Ε. Μεταξάς Βασίλης και Ριζόπουλος Απόστολος του ΚΚΕ είχαν συνάντηση με τους προέδρους των Πολιτιστικών Εξωραϊστικών Συλλόγων Κριθαριάς και Αγ. Στεφάνου Μάμαλη Σπύρο και Παπαρούνα Νίκο, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία των κατοίκων για την προωθούμενη επένδυση LNG στον Παγασητικό και τις πολύμορφες ενέργειες και πρωτοβουλίες για αποτρέψουν την εγκατάσταση του σταθμού ΥΦΑ. Τα μέλη της ΤΕ μετέφεραν τις θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και υποσχεθήκαν ότι θα είναι στο πλευρό τους στη στήριξη του αγώνα των κατοίκων της περιοχής και όλης της Μαγνησίας για την ανατροπή των επικίνδυνων σχεδιασμών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου