ΤΟΠΙΚΑ

«Χρυσή κληρονόμος» η Λώρα Μεταξά

χρυσή-κληρονόμος-η-λώρα-μεταξά-900432

Η αμύθητη περιουσία του Βολιώτη μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου και η αγαπημένη σύντροφός του

Εκτός από τη μεγάλη κληρονομιά στο πολιτιστικό στερέωμα, που αφήνει πίσω του ο Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου, που απεβίωσε σε νοσοκομείο στη Γαλλία, στις 17 Μαΐου, εξίσου μυθική είναι και η πραγματική περιουσία του.

Ο Βολιώτης μουσικός και συνθέτης της ηλεκτρονικής, progressive, ambient, τζαζ και ορχηστρικής μουσικής, γνωστός και ως Vangelis ήταν ένας μικρός «Κροίσος».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας On Time, η περιουσία του αγγίζει το ποσό των 245.000.000 δολαρίων και έχει ορίσει ως γενική κληρονόμο την επί μακρόν σύντροφό του, Λώρα Μεταξά, της γνωστής οικογενείας ποτοποιίας. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, όπου ζούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

Το δικηγορικό γραφείο του Βαγγέλη Καλαφάτη, όπου ο εκλιπών είχε αναθέσει τη διαχείριση των υποθέσεών του, ανέφερε: «Μολονότι πολύς κόσμος αγωνιά και θέλει να ξέρει λεπτομέρειες, αφού υπήρξε εξαιρετικά αγαπητός, η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό συγγενικό και φιλικό κύκλο. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στην Γαλλία είναι πολύ πιο χρονοβόρες σχετικά με τις αντίστοιχες στην Ελλάδα. Όταν οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία, το πότε και το που θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού του θα ενημερώσουμε σχετικά».

Η περιουσία αφορά και στα πνευματικά δικαιώματα από τις μουσικές του: 56 άλμπουμ, με το οσκαρικό «Chariots of Fire», το σάουντρακ για το «Blade Runner», τη «Μεθωδία» για τη NASA, το μουσικό του σήμα για το Μουντιάλ και πολλά άλλα αριστουργήματα. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου διέθετε και τεράστια συλλογή έργων τέχνης, η οποία φυλάσσεται σε αποθήκη στο Λαύριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου