ΤΟΠΙΚΑ

Στο Νοσοκομείο παντού με μάσκες

στο-νοσοκομείο-παντού-με-μάσκες-899339

Μπορεί όλοι να περίμεναν πώς και πώς να αποχωριστούν από χθες τις μάσκες, στο Νοσοκομείο Βόλου όμως, όπως και σε όλες τις δομές υγείας, παραμένει υποχρεωτική η χρήση τους, με τους γιατρούς να συστήνουν σε συνοδούς και επισκέπτες να μη χαλαρώνουν.

«Στους χώρους υγείας είναι λογικό η χρήση μάσκας να συνεχιστεί. Οσο υπάρχει η πανδημία όλοι οι υγειονομικοί είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τους κανόνες του ΕΟΔΥ, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο μετάδοσης του ιού», εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Ιωάννης Κόκορης, επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμώξεων και του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορονοϊού στο Αχιλλοπούλειο.

Για το Νοσοκομείο Βόλου και όλους τους χώρους, δηλαδή τμήμα επειγόντων, εξωτερικά ιατρεία, κλινικές, εργαστήρια, εμβολιαστικό κέντρο, η υποχρεωτικότητα στη μάσκα παραμένει τόσο για το υγειονομικό προσωπικό, όσο και για όλους τους υπόλοιπους.

«Αλλο η άρση της υποχρεωτικότητας και άλλο η ισχυρή σύσταση να φοράμε μάσκα. Ως γιατροί επιμένουμε ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να αγνοήσουμε ότι ακόμη υπάρχουν άνθρωποι, που μολύνονται και νοσούν από τον κορονοϊό. Αυτό σημαίνει ότι η πανδημία είναι εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκορης, επισημαίνοντας ότι ο ιός παραμένει μεταδοτικός και πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί.

«Οι πολίτες οφείλουν από μόνοι τους να συνειδητοποιήσουν, πως όταν βρίσκονται σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό πρέπει να είναι προσεκτικοί. Καλό θα είναι να φορούν μάσκα στους εσωτερικούς χώρους», εκτίμησε επίσης ο γνωστός νοσοκομειακός γιατρός «ώστε να αποτρέψουμε ένα νέο κύμα».

Στις 15 Σεπτεμβρίου οι ειδικοί αναμένεται να επαναξιολογήσουν τα δεδομένα της περιόδου, μετά και την κινητικότητα του καλοκαιριού.

Η επιδημιολογική εικόνα στη Μαγνησία

Μειωμένα ήταν τα κρούσματα κορονοϊού, που εντοπίστηκαν στη Μαγνησία το τελευταίο 24ωρο, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 30 νέες μολύνσεις, από τις οποίες οι τρεις στις Β. Σποράδες.

Ακόμη, μόλις τέσσερα θετικά δείγματα επιβεβαιώθηκαν στη χθεσινή διαδικασία των δωρεάν rapid test.

Αναλυτικά, στο λιμάνι της Σκιάθου σε συνολικό αριθμό εννιά δειγμάτων καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα σε γυναίκα 38 ετών.

Στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 72 δειγμάτων καταγράφηκαν τρεις μολύνσεις σε δύο άντρες και ένα κορίτσι με διάμεση ηλικία τα 39 έτη, ενώ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο σε σύνολο 11 ελέγχων τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.

Στην παραλία του Βόλου πραγματοποιήθηκαν 16 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά, όπως επίσης στην ΠΕ Μαγνησίας όπου πραγματοποιήθηκαν 38 τεστ και στην Αγριά, όπου ελέγχθηκαν δωρεάν 11 άτομα.

Πού θα γίνουν σήμερα έλεγχοι

Σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι για κορονοϊό στα εξής σημεία:

*08.30-15.30 μαζική δειγματοληψία στα ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*09:30-15:00 μαζική δειγματοληψία στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας

*09:00-14:30 μαζική δειγματοληψία στο Μεταξουργείο

*09:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στο Κ.Υ. Αλμυρού

*08.00-15.30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου