ΤΟΠΙΚΑ

Παρουσιάζεται το «περιβαλλοντικό τραύμα του Πηλίου»

παρουσιάζεται-το-περιβαλλοντικό-τρ-899325

Την εργασία, που εκπόνησαν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την καθηγήτρια Μιμίνα Πατεράκη και με υπεύθυνη τη φιλόλογο του σχολείου Μαρία Γεωργαντζή, παρουσιάζουν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τσαγκαράδας.

Το «περιβαλλοντικό τραύμα του Πηλίου» είναι το θέμα της εργασίας των μαθητών, που πραγματεύονται τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πλημμύρες, που έπληξαν το Ανατολικό Πήλιο και συγκεκριμένα τον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου τον Φεβρουάριο του 2018.

Η παρουσίαση θα γίνει αύριο Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 6:30 το απόγευμα στο Πορφορογένειο Ιδρυμα Αγριάς στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου, που διοργανώνεται από το τμήμα ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και έκθεση φωτογραφιών.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με γλυκά και αλμυρά εδέσματα, που θα προσφέρουν, ο Συνεταιρισμός Γυναικών Ανηλίου, η πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του λυκείου και του γυμνασίου, καθώς και μητέρες μαθητών που φοιτούν ή φοίτησαν τα προηγούμενα χρόνια στο σχολείο, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης στη δημοτική ενότητα Μουρεσίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου