ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα πανελλαδικών σήμερα

πρεμιέρα-πανελλαδικών-σήμερα-899311

Ανοίγει σήμερα Πέμπτη η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων με τους 438 υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων από τη Μαγνησία να εξετάζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Σήμερα, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών, οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα τέσσερα εξεταστικά κέντρα, που έχουν οριστεί στον νομό, στις 7:45 το πρωί, προκειμένου να παραδώσουν συσκευές κινητών τηλεφώνων και προσωπικά αντικείμενα, πριν μπουν στις αίθουσες για να ξεκινήσουν οι εξετάσεις.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν τέσσερα εξεταστικά κέντρα, το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που θα υποδεχθεί εκτός από τους μαθητές του και τους υποψηφίους των 2ου ΕΠΑΛ Βόλου, 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ΕΠΑΛ Αγριάς και Σκοπέλου και τους υποψηφίους του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου. Στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας θα δώσουν εξετάσεις και οι υποψήφιοι από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και το ΕΠΑΛ Σκιάθου, στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου θα δώσουν πανελλαδικές και οι υποψήφιοι του ΕΠΑΛ Βελεστίνου και το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού θα λειτουργήσει για πρώτη φορά ως εξεταστικό για τους δικούς του μαθητές.

Οι υποψήφιοι καλούνται να έχουν μαζί τους μόνο στιλό μαύρο ή μπλε, μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Επίσης θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα προστασίας. Η προσέλευση στα εξεταστικά θα πρέπει να γίνεται έως τις 8 το πρωί, οι υποψήφιοι θα μπαίνουν στις αίθουσες στις 8:30 και η διάρκεια των εξετάσεων είναι τρεις ώρες.

Σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τα πάντα είναι έτοιμα για την πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων που θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου.

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπος Σταχτέας, απευθύνει μήνυμα προς τους υποψηφίους: «Μία απαιτητική σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και όπως πάντα σηματοδοτείται από τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συναισθηματικής φόρτισης και αγωνίας που κλιμακώνεται, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συμπορεύονται μπροστά σε τούτη την πρόκληση που για πολλούς τελειόφοιτους λυκείου σημαίνει την απαρχή
εκπλήρωσης ονείρων και προσδοκιών. Όποια όμως και να είναι η έκβαση της συγκεκριμένης δοκιμασίας, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι το μέλλον του τόπου μας ανήκει στη νέα γενιά η οποία ξέρει να θέτει στόχους και να τους πραγματώνει. Με την ευκαιρία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, στους αγαπητούς μαθητές μας ευχόμαστε από βάθους καρδιάς καλή επιτυχία».
Από την πλευρά της, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλική Ζιάκα, σημειώνει απευθυνόμενη προς τους υποψηφίους ότι «οι πανελλαδικές εξετάσεις θα είναι η πρώτη μόνο μεγάλη δοκιμασία στον επαγγελματικό σας στίβο. Τώρα, για την εκπλήρωση των ονείρων σας, καλείστε να ανέβετε το πρώτο σκαλοπάτι για τη δικαίωση του αγώνα που όλα τα προηγούμενα χρόνια δώσατε, με τη γοητεία της προσμονής και την αρετή της υπομονής.

Χωρίς άγχος, με πείσμα και αυτοπεποίθηση, αλλά και με την απαιτούμενη θετική σκέψη, να είστε βέβαιοι ότι θα βγείτε νικητές από τη μάχη αυτή. Μία μάχη που ανεξαρτήτως αποτελέσματος, μόνο οφέλη τοκίζει, καθώς πάντοτε η ζωή ανοίγει πόρτες σε όσους ξέρουν να αγωνίζονται».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σημειώνει ότι «οι υποψήφιοι των πανελλαδικών έχετε κι αυτή τη χρονιά να αντιμετωπίσετε την καθιέρωση, εκ μέρους της κυβέρνησης, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στην προσπάθεια τη δική σας και των οικογενειών σας, καθώς και μία ευθεία επίθεση στο δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένα κομβικό σημείο στην πορεία σας προς το μέλλον και την επαγγελματική σας αποκατάσταση, ωστόσο δεν είναι το παν. Δεν είναι η μοναδική ευκαιρία στη ζωή σας! Είναι μια δοκιμασία ψυχραιμίας και πνευματικής σταθερότητας, εφόδια που είναι απαραίτητα για τον απαιτητικό στίβο της ζωής. Μετριάστε το άγχος και ενεργοποιήστε μέσα σας την απαραίτητη ηρεμία, συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, εργαλεία απαραίτητα για την επίτευξη του σκοπού σας».

Αύριο τα ΓΕΛ

Αύριο, Παρασκευή, ξεκινούν οι πανελλαδικές και για τους 1.319 υποψηφίους της Μαγνησίας από τα γενικά λύκεια, οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Σύμφωνα με την κατανομή, στην οποία προχώρησε η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, στο 1ο ΓΕΛ Βόλου θα δώσουν πανελλαδικές οι μαθητές του, στο 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Βόλου θα εξεταστούν οι μαθητές του σχολείου αλλά και του Εσπερινού ΓΕΛ Βόλου. Στα 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο ΓΕΛ Βόλου, στο Μουσικό και στο 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Ν. Ιωνίας θα δώσουν οι υποψήφιοι των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, ενώ στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας θα εξεταστούν και οι υποψήφιοι από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Προμηθέας. Μόνο τους μαθητές τους θα φιλοξενήσουν ως εξεταστικά κέντρα τα ΓΕΛ Αγριάς, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Σούρπης, Σκιάθου και Αλοννήσου. Το ΓΕΛ Αργαλαστής θα υποδεχθεί τους μαθητές του και τους υποψηφίους των λυκειακών τάξεων Τρικερίου, το ΓΕΛ Βελεστίνου τους μαθητές του και τους υποψηφίους του ΓΕΛ Καναλίων και στο ΓΕΛ Σκοπέλου θα εξεταστούν επίσης οι υποψήφιοι των λυκειακών τάξεων Γλώσσας Σκοπέλου.

Στη συνέχεια της διαδικασίας, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στα Αρχαία Ελληνικά, στα Μαθηματικά και στη Βιολογία, την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στα Λατινικά και στη Χημεία και την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στην Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν το Σάββατο 4 Ιουνίου στα Μαθηματικά, την Τρίτη 7 Ιουνίου στην Ανατομία- Φυσιολογία ΙΙ, στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, στα Δίκτυα Υπολογιστών και στις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στην Ηλεκτροτεχνία 2, στο Αρχιτεκτονικό σχέδιο, στο Ναυτικό Δίκαιο και στην Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης και το Σάββατο 11 Ιουνίου, στην Υγιεινή, Προγραμματισμό Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Στοιχεία Μηχανών.

Την Τρίτη 14 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές, την Πέμπτη 16 Ιουνίου στην Τεχνολογία Υλικών, στην Οικοδομική, στις Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ και στα Ψηφιακά Συστήματα και τέλος, την Παρασκευή 17 Ιουνίου, στα Στοιχεία Ψύξης- Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Αμέσως μετά, από τις 18 έως τις 30 Ιουνίου θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, ενώ από 15 έως 28 Ιουνίου, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις στα αθλήματα για τους υποψηφίους των ΤΕΦΑΑ.

Γραμμή υποστήριξης

Και δεύτερη γραμμή για την ψυχολογική υποστήριξη των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, ενεργοποιεί από σήμερα, Πέμπτη, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Εκτός από τη γραμμή που ήδη λειτουργεί από χθες στο Κέντρο

Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) στη Μαγνησία, ειδικοί θα απαντούν για να στηρίζουν υποψήφιους απ’ όλη τη Θεσσαλία και τις οικογένειές τους στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του γενικού νομαρχιακού νοσοκομείου Λάρισας.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα 2410611002, 2410611004 και 2410669221 και σε αυτά μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι από σήμερα έως και τις 11 Ιουνίου και από τις 12 Ιουνίου έως τις 30 του μήνα, κατά τις ώρες από 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι η γραμμή του ΚΕΔΑΣΥ στον Βόλο, χτυπά στο τηλέφωνο 2421020818 έως και την Παρασκευή 17 Ιουνίου, κατά τις ώρες από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Οδηγίες από το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Από τη λυκειακή επιτροπή εξετάσεων του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, δίνονται οδηγίες προς τους υποψηφίους που θα εξεταστούν στο συγκεκριμένο κέντρο.

Οι υποψήφιοι καλούνται να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο στις 7:45 το πρωί και να παραδώσουν τα κινητά τους, καθώς η κατοχή τους, ακόμη κι αν είναι απενεργοποιημένα, μπορεί να επιφέρει μηδενισμό του γραπτού.

Καλούνται επίσης να φέρουν μαζί τους στυλό, μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό, καθώς επίσης και το δελτίο εξεταζόμενου και την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας που φέρει φωτογραφία.

Η προσέλευση στο σχολείο γίνεται με την αστική γραμμή Νο 2 (προέκταση), της οποίας τα δρομολόγια αναχωρούν από την αφετηρία κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 7:00, 7:20 και 7:30, κάθε Παρασκευή στις 6:50, 7:10 και 7:30 και τα Σάββατα στις 7:10, 7:25 και 7:40 το πρωί. Τα λεωφορεία τερματίζουν στην είσοδο του κτιριακού συγκροτήματος.

Τέλος, το σχολικό κυλικείο θα είναι ανοικτό κατά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να φέρουν μαζί τους νερό ή αναψυκτικό (τα οποία επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της εξέτασης). «Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις προσπάθειες όλων», αναφέρει η λυκειακή επιτροπή εξετάσεων του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου