ΤΟΠΙΚΑ

Καθάρισαν την Κορώπη μαθητές στις Αφέτες

καθάρισαν-την-κορώπη-μαθητές-στις-αφέ-898585

Την παραλία Κορώπη (Μπούφα) καθάρισαν εθελοντικά την περασμένη Τετάρτη μαθητές και εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Αφετών Νεοχωρίου.

Ο καθαρισμός έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που τιμάται σήμερα, αλλά και στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης της Helmepa Junior στην οποία δραστηριοποιούνται, τα δύο σχολεία.

Η εκπαιδευτική κοινότητα ανέλαβε δράση σε μια συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Κωνσταντίνα Καραβασίλη, Ελένη Ζουμπουλιού, Διαμαντούλα Βαΐτση και Κυριακή Αναστασοπούλου. Εκτός από τον καθαρισμό της ακτής, μοιράστηκε και αφισοκολλήθηκε έντυπο υλικό με περιβαλλοντικά μηνύματα και όλοι μαζί οι εθελοντές βροντοφώναξαν συνθήματα υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Παιδικής Helmepa έχει σήμα τον γνωστό γλάρο που εδώ και χρόνια υποστηρίζει «Οχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές». Η υιοθεσία και ο καθαρισμός ακτής αποτελεί την πιο δημοφιλή δράση αυτού του περιβαλλοντικού προγράμματος στο οποίο από το 1993 συμμετέχουν 7.000 μαθητές ηλικίας από 5-12 ετών από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα.

«Η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων από τους μαθητές συμβάλλει στην καλλιέργεια με βιωματικό τρόπο υπεύθυνων και ενεργών πολιτών που υιοθετούν από νωρίς συμπεριφορές σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος που μαστίζεται από τόσα προβλήματα. Οι μαθητές διδάσκονται πως καμία ενέργεια δεν είναι μικρή, κάθε ενέργεια, όταν συνδυάζεται με αυτές του συνόλου, αποκτά πολλαπλάσια δύναμη», αναφέρει η προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Αφετών Νεοχωρίου, Κωνσταντίνα Καραβασίλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου