ΑΛΜΥΡΟΣ

Ερευνα για τις επιθέσεις σκύλου στον Αλμυρό

ερευνα-για-τις-επιθέσεις-σκύλου-στον-α-897688

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου για τις επιθέσεις αδέσποτης σκυλίτσας σε πολίτες στον Αλμυρό προχθές με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΟΡΜΟΥ με τίτλο «Εζησε φρίκη στα δόντια σκύλου».

Γυναίκα ηλικίας 75 ετών εντοπίστηκε από ντελιβερά στο σπίτι της μέσα στα αίματα. Η σκυλίτσα, η οποία είναι λεχώνα με τέσσερα κουτάβια, άγνωστο γιατί, προφανώς επειδή ήταν ατάιστη, επιτέθηκε στη γυναίκα και τη δάγκωσε αλλεπάλληλες φορές σε χέρια και πόδια. Την ίδια φρίκη έζησαν και δύο έφηβοι, οι οποίοι, όμως στάθηκαν τυχεροί, αφού τη γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα.

Με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα η Εισαγγελία Βόλου ζήτησε από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού να ερευνήσει εάν προκύπτει σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο σε ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή. Η Αστυνομία θα καλέσει τους παθόντες, αλλά και κάθε αρμόδιο για το θέμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνει η Εισαγγελία Βόλου για επιθέσεις σκύλων στον Αλμυρό. Μόλις στις 25 Μαΐου είχε ζητήσει να γίνει έρευνα για άλλες δύο επιθέσεις σκύλων στην περιοχή.

Η σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο σε ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή συνιστά ποινικό αδίκημα, το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και δύο έτη ή χρηματική ποινή. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί δόλος, τότε οι υπαίτιοι οδηγούνται στη Δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος.

Το επεισόδιο

Οταν γύρω στις 07:00 ο ντελιβεράς άνοιξε την πόρτα της αυλής για να μπει στο σπίτι και να επισκεφθεί την 75χρονη, προκειμένου να της προσφέρει καφέ, είδε τη γυναίκα να του φωνάζει από το παράθυρο «Βοήθεια, βοήθεια, με έφαγε σκύλος».

Η γυναίκα ήταν μέσα στα αίματα. Ηταν τραυματισμένη στα χέρια και τα πόδια. Ο εργαζόμενος ζήτησε άμεσα βοήθεια από την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου της έγινε συρραφή τραυμάτων και παρέμεινε νοσηλευόμενη για παρακολούθηση.

Η 75χρονη έπεσε θύμα επίθεσης σε ανοιχτό χώρο απέναντι από το σπίτι της, όπου συνήθιζε να περιμένει τον ντελιβερά για να πάρει τον καφέ της. Η σκυλίτσα τής επιτέθηκε ενώ ήταν μόνη και κανένας δεν μπόρεσε να τη βοηθήσει. Φαίνεται πως έφθασε στο σπίτι της, ενώ το ζώο της επιτίθονταν συνεχώς.

Επισημαίνεται ότι η σκυλίτσα εντοπίστηκε και απομακρύνθηκε. Ο ντελιβεράς είπε ότι είναι αδέσποτη και πως δεν ανήκει στην παθούσα. Φιλοξενείται σε κτηνίατρο με τα κουτάβια της για παρακολούθηση, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου