ΤΟΠΙΚΑ

Επιχειρηματίες στο κέντρο του Βόλου κουβαλούσαν νερό με κουβάδες

επιχειρηματίες-στο-κέντρο-του-βόλου-κ-897306

Αρρυθμίες στη λειτουργία καταστημάτων εστίασης, αλλά και επαγγελματικών χώρων, όπως κομμωτήρια, προκάλεσε η διακοπή υδροδότησης χθες στο κέντρο του Βόλου, λόγω εργασιών στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ. Η διακοπή άρχισε στις επτά το πρωί και διήρκησε περίπου οκτώ ώρες, με την υδροδότηση να επανέρχεται περίπου στις τρεις μετά το μεσημέρι.

Για τη διακοπή η ΔΕΥΑΜΒ είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της, σύμφωνα με την οποία η διακοπή της υδροδότησης αφορούσε στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Γαλλίας, Φιλελλήνων, Αργοναυτών, Κοραή και ήταν για τις ώρες από 07.00 έως 11:30 χθες το πρωί. «Η διακοπή αφορά σε υδραυλικές εργασίες απαραίτητες για την ολοκληρωμένη λειτουργία του νέου δικτύου και στην άρση των προβλημάτων χαμηλής πίεσης στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για τα προβλήματα που θα προκαλέσει η διακοπή υδροδότησης και παρακαλούμε για την κατανόηση και αρωγή των συμπολιτών μας», αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, με νεότερη ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ ενημέρωνε για τη χρονική επιμήκυνση της διακοπής έως τις 3 μ.μ., «λόγω ιδιαίτερων τεχνικών δυσκολιών στην επίλυση των δικτυακών προβλημάτων».

Η πολύωρη διακοπή απορρύθμισε τη λειτουργία επιχειρήσεων στο κέντρο της πόλης. Καφετέριες δεν μπορούσαν να παρασκευάσουν οποιοδήποτε είδος απαιτεί λειτουργία μηχανής καφέ. Σέρβιραν φυσικούς χυμούς και καφέδες, που δεν απαιτείται μηχανή, χρησιμοποιώντας εμφιαλωμένο νερό. Μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού χρησιμοποιούσαν και για τουαλέτες, ενώ στις λάντζες συσσωρεύονταν άπλυτα ποτήρια και κούπες.

Πρόβλημα και για εστιατόρια και τσιπουράδικα. Ιδιοκτήτης επιχείρησης ανέφερε ότι πήρε νερό με κουβά από παρακείμενη επιχείρηση που δεν είχε διακοπή για να μπορέσει να πλύνει τρόφιμα και να ετοιμάσει πιάτα. Ωστόσο το κυριότερο πρόβλημα ήταν το θέμα της λειτουργίας της τουαλέτας, αλλά και ζήτημα υγιεινής πριν το φαγητό καθώς οι θαμώνες δεν μπορούσαν ούτε τα χέρια τους να πλύνουν.

Κομμωτήριο προχώρησε σε ακύρωση κάποιων ραντεβού, όσα όμως δεν μπορούσαν να οριστούν για επόμενη ημέρα, εξυπηρετήθηκαν με το λούσιμο να γίνεται με… εμφιαλωμένο νερό.

Πάντως μετά τις τρεις, η υδροδότηση επανήλθε πλήρως και οι επιχειρήσεις επέστρεψαν στην ομαλή λειτουργία τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου