ΤΟΠΙΚΑ

Την εξανάγκαζε σε κλοπές

την-εξανάγκαζε-σε-κλοπές-897296

Εκμεταλλεύτηκε την «ομηρία» της στον κόσμο των ναρκωτικών ουσιών. Την εκβίαζε ότι αν δεν συμμετέχει στις κλοπές, που ο ίδιος είχε σχεδιάσει, δεν θα της εξασφάλιζε τη δόση. Κατάφερε να την πείσει να γίνει συνεργός του, όμως «λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο»

Ο λόγος για έναν 34χρονο, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές για 11 κλοπές στη Λάρισα και πέντε στον Βόλο, τον Αλμυρό και τη Ν. Αγχίαλο την περασμένη εβδομάδα και ήδη βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα. Στη φυλακή θα οδηγηθεί και η συνεργός του 33 χρόνων, εξαρτημένη από ναρκωτικές ουσίες, η οποία είχε αποφυλακιστεί πριν από τρεις μήνες και τώρα θα επιστρέψει πίσω από τα κάγκελα.

Ο 34χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να παραβιάζει μια καφετέρια στον Βόλο. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εξιχνιάστηκαν άλλες 16 διαρρήξεις σε καταστήματα! Συγκεκριμένα είχε διαρρήξει πέντε μαγαζιά στον Βόλο και άλλα 11 στην πόλη της Λάρισας.

Ο 34χρονος, στον οποίο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου είχε ασκήσει δίωξη για διακεκριμένες κλοπές, παραδέχθηκε στην απολογία του στον ανακριτή ότι ρήμαξε τα καταστήματα και επικαλέστηκε στην οικονομική του ανέχεια. Ωστόσο κρίθηκε προφυλακιστέος.

Οι αρχές συνέχισαν να αναζητούν τη συνεργό του, γυναίκα 33 χρόνων, την οποία εντόπισαν προχθές, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου.

Η 33χρονη που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή για να απολογηθεί.

«Δεν έχω καμία ανάμιξη με τις κλοπές. Με εκβίαζε να βρίσκομαι μαζί του και μου υποσχόταν ότι θα μου εξασφάλιζε τη δόση μου», φέρεται να είπε στις αρμόδιες αρχές.

Ακόμη η 33χρονη παραδέχτηκε ότι παρευρισκόταν στα σημεία που διαπράχθηκαν οι κλοπές, όμως δεν είχε ενεργό συμμετοχή σε καμία από τις πράξεις. Τον ίδιο ισχυρισμό προέβαλε και ο 34χρονος στη δική του απολογία, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά την ευθύνη για τις κλοπές.

Οι ισχυρισμοί της 33χρονης δεν έπεισαν τις αρχές και έτσι κρίθηκε προφυλακιστέα και θα επιστρέψει στις φυλακές.

Για την υπεράσπισή της διορίστηκε συνήγορος ο δικηγόρος Βόλου Νίκος Πατελοδήμος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου